На Львівщині вперше за десять років зросли показники тваринництва

Фото: Oleh Morhun

Приріст поголів’я корів цьогоріч склав 3,4 %, а обсяги виробництва молока зросли на 3,2%

Впродовж 10 місяців 2023 року поголів’я корів на Львівщині збільшилося на 1,4% порівняно із минулим роком. У області вперше за десять років зросли показники тваринництва. Про це повідомили у Львівській ОВА у вівторок, 19 грудня.

Наразі у промисловому секторі галузі молочного скотарства Львівщини є позитивна динаміка у поголів’ї великої рогатої худоби та виробництві продукції. Приріст поголів’я корів цьогоріч склав 3,4 %, а обсяги виробництва молока зросли на 3,2%.

«Зростання по головних показниках тваринництва у комерційному секторі зафіксували вперше за останні 10 років. Це досягнення наших виробників, а також результат активної допомоги програмами підтримки обласного і державного рівня, консультаційним супроводом у створенні нових фермерських господарств та організації високотехнологічних виробництв», — зауважила директорка департаменту АПР Тетяна Гетьман.

Також за 10 місяців 2023 року зросли показники обсягів виробництва продукції тваринництва, зокрема: м’яса в живій вазі на 9,2% (+4,9 тис. тонн до 2022 року), молока – на 3,2% (+0,7 тис. тонн), яєць – на 17,2% (+9,4 млн штук).  

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності