Полеглого захисника із Самбора посмертно нагородили орденом «За мужність»

Батько полеглого захисника отримує нагороду. Фото: Львівська ОВА

Тарас Желізко загинув 27 березня 2023 року неподалік Білогорівки, що на Луганщині

Захиснику із Самбірської громади Тарасу Желізку посмертно вручили орден «За мужність» III ступеня. Нагороду отримав батько полеглого військовослужбовця. Про це 15 листопада повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

Тарас Желізко – самбірчанин. Із початком російської агресії не залишився байдужим до долі України. Тож ще у 2014 році добровільно вступив до лав ЗСУ та брав участь у захисті Батьківщини у складі 25-ої окремої повітрянодесантної бригади.

Пізніше, у 2018-2021 роках, служив за контрактом у 704-му полку РХБЗ. А з початком повномасштабного вторгнення старший солдат Тарас Желізко виконував бойові завдання у складі 81-ї окремої аеромобільної бригади. Гранатометник аеромобільного відділення, який бував у найгарячіших точках цієї війни. В одній із таких і загинув. Ворожа куля обірвала життя нашого воїна неподалік Білогорівки, що на Луганщині, 27 березня 2023 року.

Нагадаємо, нещодавно захисника України з Самбора Олександра Созанського посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності