• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині експосадовець сільради має компенсувати 340 тис. грн за незаконне звільнення директорки школи

На Львівщині експосадовець сільради має компенсувати 340 тис. грн за незаконне звільнення директорки школи

На Львівщині експосадовець сільради має компенсувати 340 тис. грн за незаконне звільнення директорки школи

Суд визнав звільнення директорки незаконним і постановив виплатити їй зарплатню за чотири роки прогулу з місцевого бюджету. Тепер відповідальний за її звільнення має повернути гроші в бюджет

Колишнього керівника відділу соціально-гуманітарного розвитку Міженецької сільської ради оштрафували через законне звільнення директорки сільської школи. Чоловік має сплатити до місцевого бюджету 340 тис. грн, це сума, яку незаконно звільненій директорці компенсували після поновлення на роботу. Відтак відповідальний за звільнення екскерівник відділу соціально-гуманітарного розвитку Міженецької сільської ради має повернути, повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у вівторок, 14 листопада.

Звільнена ще у 2017 році директорка Навчально-виховного комплексу імені О. І. Могильницького, Ірина Лапицька у 2021 році поновилася на роботі через суд. Вона довела, що рішення тодішнього керівника відділу соціально-гуманітарного розвитку Міженецької сільської ради Назарія Устицького було незаконним. Рішенням суду жінку повернули на посаду і постановили виплатити їй зарплату за вимушений прогул.

«За наказом керівника одного із закладів освіти педагогічна працівниця була звільнена. Проте рішенням суду задоволено вимоги вищевказаної працівниці про поновлення на посаді та виплату коштів за час вимушеного прогулу. Як наслідок, їй з бюджету відшкодовано — 340 тис. грн», — розповіли в прокуратурі.

Жінці виплатили зарплату із місцевого бюджету. Після цього Самбірська окружна прокуратура клопотала про те, аби Назарій Устицький повернув з власної кишені гроші до місцевого бюджету гроші, які виплатили  Ірині Лапицькій як компенсацію за звільнення. 8 листопада суд задовольнив позов прокуратури.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності