У російському місті демонтували меморіальну табличку пам’яті архімандрита Шептицького

У російському місті демонтували меморіальну табличку пам’яті архімандрита Шептицького

На кладовищі є також і символічна могила отця Климентія Шептицького

Зі стіни цвинтаря у російському місті Володимирі зникли меморіальні таблички, встановлені на згадку про жертв сталінських репресій. Про це повідомило радіо “Свобода”.

Одна з табличок була присвячена пам'яті архімандрита Української греко-католицької церкви Климентія Шептицького, репресованого за відмову співпрацювати з радянською владою. Брат глави УГКЦ митрополита Андрея Шептицького помер у радянській в'язниці у Володимирі 1951 року. У 1995 році ізраїльським центром вивчення Голокосту "Яд Вашем" він був оголошений праведником народів світу за порятунок більше сотні євреїв під час Другої світової війни, архімандрит також зарахований до блаженних римо-католицької церкви.

На цвинтарі також зникли й інші меморіальні таблички на згадку про людей, які померли у Володимирському централі і поховані в братській могилі. Серед них таблички, присвячені литовському католицькому архієпископу Мечисловасу Рейнісу, польському політику Яну Янковському, а також японському генералу Акікусу Сюну.

Як відзначається, нещодавно Меморіал встановили на місці братської могили, де ховали жертв радянських репресій, які померли у цій тюрмі.

На кладовищі є також і символічна могила отця Климентія Шептицького. Восени 2000 року у Росію поїхала група монахів-студитів зі Львова і встановила кам’яний хрест у пам'ять про отця Климентія Шептицького, розмістивши і його фотографію. У 2001 році студити знову побували на місці загибелі отця Климентія Шептицького і тоді привезли ще один пам’ятний хрест з червоного каменю, з написом і світлиною блаженного Климентія і встановили його біля стіни в'язниці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності