Львівщина 23 жовтня попрощається із шістьма полеглими захисниками

Свічка

У Львівській області у понеділок в останню путь проведуть Ігоря Цапа, Павла Плюсніна, Назарія Андрушківа, Олександра Лєщєнка, Романа Даниліва та Арсена Рудченка

У понеділок, 23 жовтня, Львівщина прощатиметься із шістьма полеглими захисниками.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Ігор Цап

Житель смт Щирець Львівського району. Був старшим солдатом підрозділу морської піхоти військової частини А0216.

Воїн загинув 16 жовтня 2023 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу села Кринки, Херсонської області.

Павло Плюснін

Львів'янин. Від початку повномасштабного вторгнення рф добровольцем став на захист до лав 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Не зважаючи на те, що двічі отримував поранення, щоразу повертався на передову. При виконанні бойових завдань зарекомендував себе як відважний та самовідданий солдат. У воїна залишились батьки, сестра та племінник.

Назарій Андрушків

Уродженець селища Козова Тернопільської області. Проживав у місті Винники. До початку війни працював інспектором підрозділу тактичної поліції. Із перших днів повномасштабного вторгнення, спільно з підрозділами Збройних Сил України, виконував бойові завдання із оборони та звільнення Київщини. Згодом боровся із російськими окупантами на території Миколаївської та Херсонської областей. Наприкінці 2022 року боронив державу на східному напрямку фронту.

Загинув внаслідок поранень, отриманих під час ворожого артилерійського обстрілу. За особистий внесок у зміцнення правопорядку та захист Батьківщини, був неодноразово відзначений на місцевому та державному рівнях, зокрема, Почесним нагрудним знаком начальника Генерального штабу-Головнокомандувача ЗСУ «Слава і честь». У воїна залишилися батьки, дружина та двоє маленьких дітей.

Олександр Лєщєнко

Уродженець міста Прилуки Чернігівської області. Після завершення навчання проживав у багатьох містах України, а в 2018 році переїхав до Львова, де зустрів майбутню дружину. Із початком війни – перетворив свій YouTube-канал на платформу для великих зборів на підтримку ЗСУ та постраждалих громадян.

Завжди вважав, що робить недостатньо, та прийняв рішення добровільно стати на захист держави від окупантів. Виконував бойові завдання на території Харківської та Донецької областей у складі 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, сформованої на базі підрозділу «Азов». У воїна залишилися дружина, тітки, двоюрідні брати і сестра.

Роман Данилів

Житель села Труханів, Сколівської громади. Матрос, снайпер, стрілець І штурмового відділення ІІІ взводу десантно- штурмової роти однієї з в/ч ЗСУ.

Загинув 14 жовтня поблизу села Кринки на Херсонщині під час виконання бойового завдання.

Арсен Рудченко

Житель села Івано-Франкового. Старший солдат військової частини А0998. З 14 травня 2022 року перебував у російському полоні. У воїна залишилась дружина, син, донька та сестра.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності