На Львівщині вдвічі зросла кількість хворих на коросту

На Львівщині вдвічі зросла кількість хворих на коросту

Цього року в області це шкірне захворювання діагностували вже у 57 людей

На Львівщині зростає кількість захворювання на коросту. Цього року в області це шкірне захворювання діагностували вже у 57 людей. А це майже вдвічі більше, ніж торік, повідомляє Суспільне.

Ріст захворювання пов’язують з недотриманням елементарних правил гігієни та міграцією населення, розповіла лікар - дезінфекціоніст відділу епіднагляду спостереження та профілактики інфекційних хвороб Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ірина Сисун.

"За 9 місяців цього року коросту діагностували у 16 осіб, віком до 17 років. Все решта — дорослі", — каже Ірина Сисун. Заразитися можна при тісному контакті з людиною, яка вже захворіла.

"Часто це трапляється при сексуальних контактах. Або ж якщо спати в одному ліжку з зараженим", — пояснює лікарка. А ось під час потиску руки чи тримаючись за поручень в громадському транспорті не можна заразитися.

"Хворого турбує сильне свербіння, яке посилюється у вечірній та нічний час. Людина звертається до лікаря і він виявляє характерні коростяні ходи, висипання. Сама людина діагностувати це не може", — пояснює лікарка.

Короста — це захворювання, яке викликають паразити, а саме самка коростяного кліща, яка може жити при температурі 22 градуси. Вона гине при температурі 55 градусів за десять хвилин. Тому фахівчиня радить прати білизну у гарячій воді та прасувати. При виявленні ознак цієї хвороби слід звернутися до лікаря.

Нагадаємо, 9 жовтня в працівника Львівського притулку для бездомних, що на вул. Кирилівській, діагностували коросту. Напередодні службовець лікувався від дерматиту, але під час додаткових обстежень у нього виявили ще одну хворобу — коросту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності