Мешканець Львівщини спробував ввезти одяг на мільйон як гуманітарку для благодійного фонду

Мешканець Львівщини спробував ввезти одяг на мільйон як гуманітарку для благодійного фонду

Чоловік віз товар з Польщі

Львівські митники затримали 36-річного чоловіка, який незаконно намагався ввезти 1570 кг нового одягу та взуття під виглядом гуманітарної допомоги для одного із благодійних фондів. Загальна вартість виявленого товару становить понад мільйон грн, повідомила пресслужба Львівської митниці у вівторок, 17 жовтня.

Як повідомили митники, порушник повертався з Польщі через пункт пропуску «Угринів - Долгобичув» за кермом вантажівки Iveco. У декларації 36-річний мешканець Львівської області вказав, що везе 2300 кг гуманітарної допомоги на адресу одного з українських благодійних фондів. Оглядаючи автомобіль, митники виявили 1570 кг нових товарів — одяг, взуття та сумки. 

Тоді правоохоронці звернулися до благодійного фонду, який водій вказав отримувачем вантажу. Там підтвердили, що очікують гуманітарний вантаж на суму 125 тис. злотих, або ж понад мільйон грн. Проте, коли митники зв’язалися із польськими підприємцями, які нібито надіслали цей вантаж, вони заперечили, що відправляли гуманітарну допомогу. 

Вантаж у порушника конфіскували. За спробу імпортувати товари під виглядом гуманітарної допомоги йому загрожує штраф — 1 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності