На Львівщині відновили роботу "Пункти незламності"

На Львівщині відновили роботу "Пункти незламності"

Державні та комунальні пункти мають працювати постійно

У Львівській області відновили роботу 864 пункти незламності. Про це Lviv.Media повідомив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик. За його словами, кожен такий пункт, незалежно від форми власності, має забезпечити щонайменше дві потреби людей: обігрів та доступ до електроенергії. Відповідно, усі притулки забезпечені альтернативним джерелом тепла та електрогенератором. Третя функція, яка є не обов'язковою, але бажаною — доступ до інтернету через оптоволокно або Starlink'и.

Андрій Годик також повідомив, що близько чверті пунктів незламності, які розгорнуті у будівлях органів місцевого самоврядування чи державної влади, мають бути відкритими для людей в робочі години. "Наприклад, якщо будівля старостату місцевої громади працює з 9 до 17 години, і вона внесена на онлайн-карту як пункт незламності, він працює той самий час, що і старостат. Навіть якщо немає надзвичайної ситуації, кожен, хто приходить, має можливість скористатись і точно їм цю послугу повинні надати. Якщо хтось когось не пустив, не дав можливості зарядити телефон чи щось подібне, прохання повідомляти на гарячу лінію області (номер гарячої лінії 112, - ред.)", — розповів Андрій Годик.

Інші пункти зараз перебувають в режимі готовності та будуть функціонувати в цілодобовому режимі після окремого доручення, за умов різкого похолодання або відсутності електропостачання. Крім цього, в разі потреби будуть розгортати мобільні пункти незламності на базі наметів з обігрівом, які є на балансі ДСНС. На Львівщині є близько 40 таких наметів.

Минулого тижня голови районних військових адміністрацій отримали доручення перевірити стан пунктів незламності. Упродовж цього і наступного тижня працівники районних військових адміністрацій та ДСНС будуть виїжджати та вибірково перевіряти готовність пунктів незламності.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності