На Львівщині зафіксували поштовхи землі. Це відлуння землетрусу, що стався у Словаччині

На Львівщині зафіксували поштовхи землі. Це відлуння землетрусу, що стався у Словаччині

За деякими даними, сила стихії у сусідніх державах склала 4,5-4,9 бала

Увечері в понеділок, приблизно в 21:30—21:35, на Львівщині люди відчули землетрус. Повідомлення про тремтіння землі передавали мешканці деяких населених пунктів південної частини області і багатьох районів Львова.

Інформацію про це підтвердив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. “Сьогодні орієнтовно о 21:23 жителі Львова, які живуть на верхніх поверхах, могли відчувати легке похитування. Стався землетрус. Епіцентр – у Словаччині. В епіцентрі він був магнітудою до 5 балів за шкалою Ріхтера. У нас – нижче. Більше інформації згодом”, - написав він.

Водночас на сейсмологічних ресурсах з’явилася детальніша інформація про землетрус у Словаччині. За деякими даними, сила стихії там склала від 4,5 до 5,1 бала. Землетрус стався увечері в понеділок, 9 жовтня 2023 року, о 20:23 за місцевим часом в 34 км на схід від м. Пряшів, Словаччина, повідомив Німецький дослідницький центр геонаук (GFZ). За даними німецьких сейсмологів, поштовхи землі у Львові тривали 2-5 секунди, в Мукачеві - 5-10 секунд.

Тим часом читачі LVIV.MEDIA діляться враженнями про землетрус.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності