Суд залишив під вартою медиків, яких підозрюють у вимаганні хабаря від військового

Суд залишив під вартою медиків, яких підозрюють у вимаганні хабаря від військового

У затриманих правоохоронці вилучили значну суму коштів – понад 1,5 мільйона гривень

Личаківський районний суд Львова обрав міри запобіжного заходу для зловмисників, яких було затримано під час отримання хабаря від військовослужбовця. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Для очільниці одного із районних центрів медико-соціальної експертизи Львівської облради та керівнику лікарсько-консультативної комісії обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави 600 000 гривень застави, а заступниці ЛКК - тримання під вартою із можливістю внесення 400 000 гривень застави.

Якщо підозрювані сплатять заставу, то прокурори клопотатимуть про їх відсторонення із займаних посад.

Як повідомляло LVIV.MEDIA, працівники ДБР разом із СБУ викрили злочинну групу, що складалася з посадовців Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та Турківської міської лікарні. Зловмисники вимагали хабар у військового у сумі 3200 доларів США за встановлення групи інвалідності його батькові. У помешканнях медиків та їх кабінетах правоохоронці вилучили значну суму коштів – понад 1,5 мільйона гривень.

Тепер затриманим загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності