На Львівщині 29 вересня попрощаються із п’ятьма полеглими захисниками

На Львівщині 29 вересня попрощаються із п’ятьма полеглими захисниками

У Львівській області прощаються із Андрієм Кришталем, Василем Болонним, Олександром Бобиком, Марʼяном Соховичем та Миколою Павелком

У п’ятницю, 29 вересня, Львівщина в останню путь проведе п’ятьох полеглих військових.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Андрій Кришталь

Львів’янин. Після завершення навчання проходив військову службу у місті Володимир Волинської області, здобув звання «старший сержант». Був винятковим патріотом своєї держави та брав активну участь у подіях під час Революції Гідності. Після загибелі племінника у боях з російськими загарбниками вступив до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Боронив державу на східному напрямку, був відзначений численними відомчими відзнаками. Під час виконання бойового завдання був тяжко поранений. У воїна залишилися мама, сестри, брати, хрещені діти, велика родина та багато друзів.

Захисника поховають у Львові. Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Василь Болонний

Житель села Почаєвичі Дрогобицької громади. Служив водієм мотопіхотного відділення у складі 10-ї Окремої гірсько-штурмової бригади ВЧ А-4267. 24 вересня 2023 року воїн загинув під час виконання бойових завдань на Бахмутському напрямку фронту, потрапивши під артилерійський обстріл. У воїна залишились батько, мати, сестра, шваґро та дві племінниці.

Олександр Бобик

Житель міста Броди Золочівського району. Був призваний на службу ще у 2014 році. Старший авіаційний технік інженерно-авіаційної служби авіаційної ескадрильї. Загинув під час ракетного обстрілу у Миколаєві. У захисника залишилися батьки та сестра.

Марʼян Сохович

Уродженець міста Радехів. Проходив військову службу воїн у ВЧ А0284. Деякий час Марʼян вважався таким, що пропав безвісти. Згодом тіло Захисника було ексгумовано та проведена ДНК експертиза. Загинув 30 січня 2023 року під час виконання бойового завдання в Донецькій області.

Микола Павелко

Уродженець села Прилбичі, Новояворівської громади. Микола став бойовим медиком, адже їхав на фронт штурмовиком у складі десантно штурмових військ. Дружина, медсестра, спакувала воїну в дорогу велику аптечку, якою він неодноразово виручав побратимів. Тож незабаром Миколу офіційно обрали бойовим медиком. Загинув 22 вересня під час ворожого обстрілу на полі бою в Запорізькій області. На воїна вдома чекала дружина та донька, батько, батьки дружини, брати разом зі своїми сім'ями, та швагери.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності