Всі заклади профтехосвіти Львівщини забезпечили генераторами

Всі заклади профтехосвіти Львівщини забезпечили генераторами

Усі 49 закладів мережі забезпечені альтернативними джерелами електроенергії

Всі заклади професійної освіти Львівщини забезпечені генераторами.

Про це повідомляють у Департаменті освіти і науки Львівської ОДА

У Львівській області 31 заклад професійно-технічної освіти отримав генератори потужністю 7 кВт, а ще чотири заклади дістали енергетичні машини потужністю до 50 кВт. Таким чином, на сьогодні усі 49 закладів мережі забезпечені альтернативними джерелами електроенергії.

Нові генератори вдалось придбати завдяки співпраці німецьким агентством розвитку «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (нім. Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH). В Україні GIZ діє за дорученням Федерального уряду Німеччини.

Відповідну угоду з агентством уклав департамент освіти і науки Львівської ОВА.

«Кожен заклад профтехосвіти мав змогу обрати те, що йому було потрібно. Попередньо ми проговорили актуальні потреби з усіма адміністраціями. Річ у тому, що деякі училища та ліцеї на той час вже мали генератори, декому потрібні були додаткові установки, бо бракувало наявної потужності. Ми це все взяли до уваги і склали остаточне замовлення. Відтак, GIZ придбав генератори і доправив їх до замовників», - повідомив Іван Пикус, начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти.

За його словами, з пальним для генераторів не має бути жодних проблем, бо, по-перше, у закладів є спецфонди, по-друге, за екстремальної ситуації, можна внести зміни в кошториси.

Мережа професійної освіти Львівської області нині становить 50 закладів, у тому числі один приватний. У них навчається близько 22 тис. учнів.

Обсяг регіонального замовлення у закладах професійно-технічної освіти у 2023 році у Львівській області становить 10 044 кваліфіковані спеціалісти, що більше ніж було торік (9 599). При цьому наголос зроблено на машинобудуванні та будівельних спеціальностях.

⠀⠀

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності