Київський підприємець привласнив кошти оборонного заводу на Львівщині

ДБР
Фото: Державне бюро розслідувань

Підприємцю повідомили про підозру

ДБР разом із СБУ повідомили про підозру власнику київського приватного підприємства, який заволодів грошима оборонного заводу Львівщини на сотні тисяч гривень.

Про це повідомили у ДБР.

У Державному бюро розслідувань пишуть, що на початку 2020 року завод із Львівщини оголосив тендер на закупівлю машини контактного зварювання, яку б мали використовувати під час ремонту військової техніки.

39-річний власник зареєстрованого у Києві підприємства виграв тендер, його послуги коштували 495 тисяч гривень. Після укладення угоди завод перерахував 80% суми за обладнання на рахунок київського підприємства.

Обладнання мали встановити впродовж місяця, втім підприємець не збирався це робити. У нього не було ані самого устаткування, ані кваліфікованого персоналу, який зміг би виконати роботи. Щоб уникнути виконання зобов’язань, зловмисник продав корпоративні права підприємства іншій комерційній структурі, зареєстрованій в офшорній зоні на Сейшельських островах.

Підприємцю повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України). 39-річному чоловіку загрожує до 8 років ув’язнення. Наразі йому обирають запобіжний захід.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності