• Головна
  • Новини Львівщини
  • П'ять років ув'язнення з конфіскацією майна: за хабарництво сидітиме колишній головний тюремник Львівщини

П'ять років ув'язнення з конфіскацією майна: за хабарництво сидітиме колишній головний тюремник Львівщини

фото з Facebook

Михайла Дзюдзя засудили за щомісячні хабарі від підлеглих

Верховний Суд залишив без змін вирок ексочільнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін'юсту Михайлу Дзюдзю. За щомісячне хабарництво чоловік проведе у в'язниці п'ять років.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Верховний Суд відхилив скаргу сторони захисту та підтвердив законність вироку суду апеляційної інстанції колишньому керівнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Михайлові Дзюдзю.

Таким чином, Верховний Суд визнав генерал-майора внутрішньої служби винуватим в отриманні щомісяця від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань хабарі.

Гроші передавали за не здійснення контролю та перевірки дотримання режиму відбування покарань ув’язненими. А також за нездійснення контролю за господарською діяльністю у підпорядкованих установах виконання покарань.

Михайла Дзюдзя засудили до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, на строк три роки з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, повідомлення про підозру в отриманні хабаря Михайлові Дзюдзю оголосили 19 березня 2020 року. Слідчі НАБУ в результаті спільної операції з СБУ та САП отримали докази того, що чоловік вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників хабарі. В ухвалах суду йдеться, зокрема, що вимогу такої щомісячної оплати отримав начальник Цуманської виправної колонії (№ 84), який передав 800 доларів, з яких 300 доларів були від керівника Луцького слідчого ізолятора, та картки на 100 літрів бензину.

Уже 22 вересня 2020 року Вищий антикорупційний суд змінив розмір застави для Дзюдзя та зняв арешт з його майна. Крім того, тоді ж виявилось, що відразу після обшуків Михайло Дзюдзь значну кількість свого майна переписав на доньку, наприклад, квартиру у Львові загальною площею 132,5 кв. м, будинок площею 268,2 кв. м в селі Суховоля, гараж та дві земельні ділянки, а також автомобіль Toyota Camry.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності