В селі на Львівщині матері учнів напали на директора школи

В селі на Львівщині матері учнів напали на директора школи

Чоловік втікав та намагався відбитися від жінок

У четвер, 14 вересня, у мережі оприлюднили відео, на якому видно, як група жінок напала у приміщенні школи на чоловіка. Як вдалося дізнатися LVIV.MEDIA агресивні жінки — матері школярів, а чоловік, який тікає від них по партах — директор школи Іван Січак. Випадок трапився у селі Верхня Яблунька у Самбірському районі ще у понеділок, 11 вересня. У пресслужбі поліції Львівщини підтвердили цю інформацію і додали, що вони проводять розслідування.

На оприлюдненому відео видно, як група жінок штовхає чоловіка. Він тікає від них по партах та намагається відбитися від агресивних жінок.

Чоловік на відео — Іван Січак, директор Верхньояблунського НВК. Минулого року його звільнили з посади зі скандалом. Батьки школярів звинуватили чоловіка у психологічному та фізичному знущанні з дітей. Січака вже судили за булінг, однак він уник покарання через закінчення терміну давності розгляду справи. Окрім того, Січак не погодився з рішенням відділу освіти Боринської селищної ради щодо свого звільнення, тому подав в суд і виграв цю справу. Іван Січак зміг поновитися на роботі та навіть отримав компенсацію — майже 400 тис. грн.

LVIV.MEDIA звернулося до Івана Січака, аби той розповів, що стало причиною конфлікту з матерями. Однак він від коментарів відмовився та кинув слухавку. Окрім нього спілкуватися не захотіла ані староста села Єва Семків, ані керівниця освіти Боринської селищної ради Оксана Манюх. Також коментувати відмовилася й голова Боринської селищної ради Михайло Шкітак.

З власних джерел LVIV.MEDIA відомо, що група батьків прийшла до школи вимагати, аби директор пішов у відставку. У поліції розповіли, що під час конфлікту, Іван Січак викликав правоохоронців та написав заяву. Проте він не заявляв про напад, а лише про групове порушення громадського порядку.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска пояснив, що мешканці села та директор ворогують давно.

“Громада звернулася до департаменту освіти і ми порекомендували звільнити його за ті порушення, які були у школі. Втім відділ освіти звільнив Січака за іншим формулюванням, ніж рекомендували.Тому директор зміг ще раз поновитися на посаді”, — розповів Олег Паска.

До слова, батьки учнів школи вже зібрали 70 заяв з вимогою звільнення Івана Січака. З власних джерел LVIV.MEDIA відомо, що в Боринській громаді мають створити спеціальну комісію з розгляду ситуації, яка склалася у школі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності