На Львівщині з’явилася нова прийомна сім’я: взяли на виховання трьох дітей

На Львівщині з’явилася нова прийомна сім’я: взяли на виховання трьох дітей

Усі троє дітей є рідними між собою.

У Радехівській територіальній громаді Червоноградського району створили нову прийомну сім’ю.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної державної адміністрації.

У нову сім’ю влаштували на виховання та спільне проживання трьох дітей, позбавлених батьківського піклування,

Усі троє дітей є рідними між собою.

Цьогоріч на Львівщині створили вже 9 прийомних сімей, у 2022 році загалом – 8. 

Прийомна сім'я – це сім'я, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Всього у Львівській області функціонує 44 дитячі будинки сімейного типу та 79 прийомних сімей, в яких виховується 447 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку», – зазначив начальник Служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Станом на початок серпня цього року на Львівщині проживало 2214 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. З них 2116 дітей перебувають у сімейних формах опіки – це понад 94%. 

Нагадаємо, на Львівщині цього року всиновили майже втричі більше дітей, ніж за цей же період минулого року. Такий показник пояснюють тим, що в область приїхали багато дітей-сиріт з інших регіонів. А отже більше сімей в області, які прагнули всиновити дитину, отримали таку можливість. Ще одна причина — на Львівщині побільшало охочих усиновити дитину, які приїхали сюди з інших областей. Адже на час воєнного стану усиновлення можливе лише в регіонах, де не йдуть бойові дії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності