Львівщина 8 вересня попрощається із десятьма загиблими Героями

Львівщина 8 вересня попрощається із десятьма загиблими Героями

На Львівщині в останню путь проведуть Володимира Зінька, Віталія Павлюченка, Олега Федотова, Романа Цепуха, Петра Білокура, Дмитра Голованова, Давида Букова, Сергія Кузьму, Андрія Грушку та Олега Грабовського.

Сьогодні, 8 вересня, Львівщина прощається із десятьма загиблими захисниками.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної військової адміністрації

Володимир Зінько

Житель міста Белз Червоноградського району. З початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. Був штаб-сержантом, командиром 3-го стрілецького відділення 1-го стрілецького взводу 2-го стрілецької роти 1-го стрілецького батальйону військової частини А0998.

Загинув під час мінометного обстрілу 28 серпня 2023 року. У захисника залишились батьки, брат та діти.

Віталій Павлюченко

Житель села Ясениця Самбірського району. З початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. Був старшим стрільцем-оператором 3 механізованого відділення 1 механізованого взводу 1 механізованої роти 1 механізованого батальйону військової частини А1302.

Загинув поблизу населеного пункту Кліщіївка Донецької області.

Олег Федотов

Жителя міста Самбір Львівської області. З початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. Був водієм-електриком взводу безпілотних авіаційних комплексів батареї управління та артилерійської розвідки військової частини А1556, старшим солдатом.

Загинув 12 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання у Маріуполі.

Роман Цепух

Проживав у селі Підгірці Золочівського району. Став на захист України від окупанта у жовтні 2022 року. Був рядовим кулеметного взводу.

Загинув під час мінометного обстрілу на Донеччині.

Петро Білокур

Мешканець села Гірське Стрийського району. З 2014 року захищав рідну землю від російського окупанта. Після початку повномасштабного російського вторгнення боєць знову став на захист країни.

Помер від важкої хвороби.

Дмитро Голованов

Народився у Стрию Львівської області. З початком повномасштабного російського вторгнення повернувся з-за кордону і вступив у лави ЗСУ. Був солдатом, водієм розвідувального взводу. За його бажанням захисника перевели у розвідку.

Загинув у районі населеного пункту Роботине Запорізької області.

Давид Буков

Уродженець села Концово Закарпатської області. З початком повномасштабного вторгнення, попри відсутність військового досвіду, добровільно став на захист Батьківщини від російських окупантів. Виконував бойові завдання у лавах 63-ї окремої механізованої бригади, а згодом – у складі військової частини А7788.

За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками.

Сергій Кузьма

Львів’янин. З початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів. Спершу виконував завдання у складі батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Львів». Згодом боронив державу у лавах 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого Державної прикордонної служби України.

Загинув, рятуючи своїх побратимів від ворога. У Сергія Кузьми залишилися батьки, донька та цивільна дружина.

Андрій Грушка

Львів’янин. З початком повномасштабного вторгнення РФ добровольцем став на захист Батьківщини. Спочатку проходив військову службу у складі 10-го окремого стрілецького батальйону, згодом боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у лавах 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ.

У Андрія Грушки залишилися дружина, дві доньки, зять та сестра.

Олег Грабовський

Житель смт Гніздичів Стрийського району. Став на захист України від російського ворога ще у 2016 році. Воював на Бахмутському напрямку.

У захисника залишилися батьки, сестра та неповнолітній син.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності