Майстра шахти "Лісова" ув'язнили на три роки через смерть двох гірників

Майстра шахти "Лісова" ув'язнили на три роки через смерть двох гірників

ДП “Львіввугілля” має виплатити родичам загиблих 5 млн грн

Сокальський районний суд Львівської області визнав винним гірничого майстра шахти "Лісова" у смерті двох гірників. Вирок було оприлюднено у Державному реєстрі судових рішень 31 серпня.

Нещасний випадок трапився чотири роки тому. У травні 2019 року на шахті, що у селі Сілець, обвалилася порода, тоді загинули двоє людей. Розслідування нещасного випадку тривало кілька років. 30 серпня Сокальський суд засудив гірничого майстра на три роки, а також зобов’язав ДП "Львіввугілля" виплатити родичам загиблих 5 млн грн моральної компенсації.

З порталу судової влади відомо, що засуджений — Микола Макарчук. До нещасного випадку чоловік вісім років пропрацював на посаді підземного гірника на шахті "Лісова", раніше судимостей не мав. З вироку суду відомо, що нещасний випадок стався через порушення майстром правил безпеки.

"Гірничий майстер не створив безпечні умови праці для всіх підпорядкованих йому працівників зміни, видав наряд на погашення 181 бортового штреку гірникам, які не мають посвідчення на право виконання цих робіт, не обстежив кожне робоче місце з обов’язковим контролем якості та безпеки виконуваних робіт", — йдеться у вироку.

Під час вилучення стійок сталося раптове обвалення гірничої породи. Двох шахтарів віком 22 та 48 років засипало, чоловіки загинули одразу. Як довело слідство, під час роботи гірники перебували у небезпечній зоні, там, де перебувати людям взагалі заборонено.

Засуджений майстер Микола Макарчук спершу свою вину визнав частково, але згодом під час розгляду справи у суді, ствердив, що своєї вини не визнає.

Попри те, суддя Сокальського районного суду Олег Веремчук визнав гірника Миколу Макарчука винним у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та призначив йому три роки ув’язнення. Окрім того, державне підприємство "Львіввугілля" має виплатити 5 млн грн моральної шкоди родичам загиблих шахтарів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності