• Головна
  • Новини Львівщини
  • Прославляли СРСР, дякували Москві та поширювали антиукраїнську пропаганду: на Львівщини судитимуть двох місцевих мешканців

Прославляли СРСР, дякували Москві та поширювали антиукраїнську пропаганду: на Львівщини судитимуть двох місцевих мешканців

Фото: Львівська обласна прокуратура

Їм загрожує обмеження волі на строк до восьми років.

На Львівщині судитимуть двох місцевих мешканців, які публічно підтримували збройну агресію Росії.

Про це повідомляють в Управлінні СБУ у Львівській області.

Так, до суду скерували обвинувальний акт стосовно 59-річної мешканки Сокальщини, яка прославляла «світле минуле в СРСР»  та дякувала Москві.

Зазначається, що жінка публічно заперечувала законність існування нашої держави, умисно розпалювала національну ворожнечу та принижувала почуття гідності співгромадян.

Жінка у маршрутному таксі конфліктувала із водієм й іншими пасажирами та стверджувала, що «Україна пропаде і її не буде». Також вона нецензурними словами ображала український народ.

Також до відповідальності притягнуть 57-річного уродженця м. Дрогобич, який поширював дописи кремлівської пропаганди та підтримував путінську ідеологію.

«На особистій сторінці в одній із заборонених соціальних мереж чоловік виправдовував війну розв’язану РФ проти нашої держави, здійснював антиукраїнську пропаганду та поширював наративи кремля», - йдеться у повідомленні.

Прихильників збройної агресії РФ судитимуть згідно зі статтями Кримінального кодексу України відповідно до вчинених злочинів за:

  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності).

Зазначається, що їм загрожує обмеження волі на строк до восьми років.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності