На Львівщині чоловік заплатить 17 тис. грн штрафу за спробу підкупу поліцейського

водій
Фото: Freepik

Водій їхав з непристебнутим ременем безпеки та у стані алкогольного сп’яніння

Жидачівський районний суд Львівської області виніс вирок чоловіку, який намагався дати хабар поліцейському.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Встановлено, що чоловік керував автомобілем «ВАЗ» у с. Чорний Острів Стрийського району з непристебнутим ременем безпеки та був зупинений правоохоронцями. Під час винесення постанови про вчинення адміністративного порушення працівники поліції виявили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння, що підтвердилося результатом алкотестера «Драгер».

Втім водій не погодився із результатами перевірки та поїхав разом із правоохоронцями до Ходорівської міської лікарні, де медичним оглядом було встановлено, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Далі, перебуваючи в автомобілі поліції, чоловік намагався дати поліцейським хабар у розмірі 6 тис. грн, аби ті не складали відносно нього матеріалів про вчинення адміністративного правопорушення.

У суді чоловік підтвердив суду, що аби уникнути відповідальності вирішив надати працівникам поліції неправомірну вигоду у розмірі 6 тис. грн. Зокрема, кошти він залишив на підлокітнику у службовому автомобілі. Він щиро розкаявся та обіцяв більше не вчиняти аналогічних дій та просив обрати йому покарання у виді штрафу, адже доглядає за матір’ю з інвалідністю та з ним проживає вагітна співмешканка.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним у вчиненому та призначив покарання у виді штрафу розміром 17 тис. грн. Кошти, які він намагався дати у якості хабаря, суд ухвалив конфіскувати у дохід держави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності