На Львівщині скажений борсук покусав людей: у чотирьох селах запровадили карантин

На Львівщині скажений борсук покусав людей: у чотирьох селах запровадили карантин

Карантинні обмеження будуть зняті 16 жовтня за умови відсутності нових випадків захворювання тварин сказом

У Дрогобицькому районі борсук покусав 30-річного чоловіка та подряпав його 61-річного батька. Через день тварина померла від сказу. У чотирьох селах громади ввели карантин.

Про це повідомила Дрогобицька РВА.

10 серпня мешканець села Брониця Дрогобицької громади впіймав в полі борсука та відвіз його в село Новошичі. Там власник одного із домогосподарств розмістив його у вольєрі, під час намагання обробити тварину протипаразитним препаратом, остання вкусила сина власника, а самого власника подряпала. Через день тварина загинула. Після проведення відповідної експертизи у борсука підтвердили захворювання на сказ.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісіїу селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні: селах Брониця, Бистриця, Долішній Лужок встановлено карантинні обмеження.

Як повідомила  LVIV.MEDIA лікар-епідеміолог Дрогобицького міськрайонного відділу лабораторних досліджень Леся Янківська, обидва постраждалі чоловіки отримують антирабічне лікування. Мешканець Брониці, який впіймав борсука, від вакцинації відмовляється.

У селах, де діє карантин, проводитимуть вакцинацію домашніх тварин. Наразі ветеринарна служба проводить обходи прилеглої території та сусідів. 

Карантинні обмеження у селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні можуть бути зняті з 16 жовтня за умови відсутності нових випадків захворювання тварин сказом.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності