Військовослужбовця, який вчинив смертельну ДТП, засудили до трьох років позбавлення волі

Військовослужбовця, який вчинив смертельну ДТП, засудили до трьох років позбавлення волі

Йому також встановили іспитовий строк терміном на один рік

Бродівський районний суд Львівської області розглянув справу щодо військовослужбовця однієї з військових частин регіону, якого обвинувачували у вчиненні ним у 2022 році кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що призвело до смерті потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження).

Про це повідомляє Єдиний державний реєстр судових рішень.

При цьому суддя з огляду на те, що на всій території України введено воєнний стан, суд, керуючись п.15 ст.615 КПК України, вважав за необхідне обмежитись проголошенням вступної і резолютивної частини вироку.

Керуючись ч.3 ст.349, ст.ст. 368, 373-376 КПК України, суд ухвалив: військовослужбовця визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначити йому покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавлення права керувати транспортними засобами строком на один рік.

На підставі ст.75 КК України звільнити засудженого ОСОБА_5 від основного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк на один рік.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності