• Головна
  • Новини Львівщини
  • Руйнування у Львові, пошкодження будинків в області: Максим Козицький про наслідки ранкової атаки

Руйнування у Львові, пошкодження будинків в області: Максим Козицький про наслідки ранкової атаки

Руйнування у Львові, пошкодження будинків в області: Максим Козицький про наслідки ранкової атаки

В одному з гіпермаркетів міста через падіння уламків ракети стався обвал стелі.

У Львові уламки ракет впали на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. Було загоряння. Є руйнування. Людей евакуювали. Є постраждалі. Їм надають всю необхідну медичну допомогу.

Про це на своїй сторінці написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Згодом він надав детальний опис наслідків обстрілу Львівщини.

Росіяни крилатими ракетами атакували нашу область в період з 05:20 до 05:30. Одну ракету сили ППО збили, ще 6 – влучили.

Під час цієї ракетної атаки, на щастя, обійшлося без загиблих. Постраждали 15 людей. Наймолодшій потерпілій 10 років, найстаршій – 72. У більшості потерпілих подряпини й порізи через вибиті вікна, забої. П'ятьох людей госпіталізували. Окупанти пошкодили близько 40 будинків.

Львів:

  • Зазнали руйнувань 20 будинків у Залізничному районі. Найбільше – на вулицях Каховській та Патона. Були загоряння, пошкоджені вікна й дахи. У Львівському медичному фаховому коледжі «Монада» вибиті вікна, також сталося загоряння у трьох будівлях промислового підприємства.
  • Одна з ракет влучила по території дитячого садка, зазнала ушкоджень будівля дитсадка.

Область:

  •  У Ставчанах Львівського району пошкоджені 15 житлових будинків в приватному секторі, з них 6 – критично. Також пошкоджені легкові автомобілі.
  • У селі Суховоля Львівського району уламками від ракет пошкоджені 4 житлових будинки в приватному секторі. Потерпілих нема.

Станом на зараз триває обстеження пошкоджених будівель та ліквідація наслідків удару. Мешканці, чиї домівки зазнали руйнувань та пошкоджень, можуть на платформі Дія подати запит на отримання компенсації на ремонт. Максимальна сума відшкодування – 200 тисяч гривень.

Невеликі загоряння фіксували і в інших частинах Львова. Їх оперативно загасили.

В одному з гіпермаркетів міста через падіння уламків ракети стався обвал стелі.

Надійшла також інформація про пошкодження транспортних засобів.

Окрім того, через ракетну атаку росіян є пошкодження в мережах обленерго у Львівській області.Про це повідомили в “Укренерго”.

Нагадаємо, Близько 5 ранку у Львові було чути кілька потужних вибухів.

Раніше начальник Львівської ОВА Максим Козицький у своєму телеграмі повідомив, що група крилатих ракет рухаються на захід Львівської області.

О 05:34 Максим Козицький повідомив, що у Львівській області є влучання і закликав залишатись в укриттях: небезпека залишається високою

О 05:45 міський голова Львова Андрій Садовий уточнив, що вражений обласний центр, постраждали й приватні помешкання.

Також вибухи було чутно у Хмельницький та Волинській областях. У Дніпрі ракета влучила в одне із підприємств, повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Там спалахнула пожежа.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук також повідомив про влучання по одному з промислових підприємств міста.

Повітряна тривога по всій Україні була оголошена о четвертій ранку. О 05:49 оголосили про відбій повітряної тривоги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності