На Львівщині викрили бізнесмена, який переправляв чоловіків за кордон

На Львівщині викрили бізнесмена, який переправляв чоловіків за кордон

Підозрюваний працевлаштовував чоловіків призовного віку на власне підприємство та вносив дані про них у систему «Шлях».

На Львівщині викрили схему переправлення чоловіків за кордон. Бізнесмен з Прикарпаття «працевлаштовував» чоловіків водіями міжнародних перевезень, тож вони могли виїхати з України.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За інформацією слідства, підозрюваний працевлаштовував чоловіків призовного віку на власне підприємство та вносив дані про них у систему «Шлях». Таким чином ухилянти виїжджали за кордон під виглядом водіїв міжнародних перевезень.

Під час обшуків у помешканні підприємця виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, документацію, печатки, чорнові записи, мікроавтобуси. Усі вилучені речові докази скерують на експертизу.

Керівнику підприємства повідомили про підозру за фактом незаконного переправлення громадян через державний кордон України. Йому обрали запобіжний захід — тримання під вартою із правом внесення застави.

Бізнесмену загрожує 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Правоохоронці встановлюють причетність інших осіб, зокрема посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності