Присяга військових та декомунізація Львівщини: Козицький про головне в області за тиждень

Присяга військових та декомунізація Львівщини: Козицький про головне в області за тиждень

У Львівській області до лав ЗСУ приєднались декілька сотень наших земляків і землячок

Присягу на вірність українському народові склали декілька сотень воїнів стрілецького батальйону і стрілецької бригади.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

  • Фінансування програми «Безпечна Львівщина» збільшили на 131 млн гривень. Кошти скерують силам оборони, а також на заходи, які допоможуть екстреним службам оперативно реагувати на надзвичайні ситуації, якщо такі виникатимуть.
  • Присягу на вірність українському народові на Львівщині склали ще декілька сотень воїнів стрілецького батальйону і стрілецької бригади. До лав ЗСУ приєднались наші земляки й землячки з різних куточків області.
  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини зустрівся з родинами воїнів з Яворівщини, які перебувають у полоні або вважаються зниклими.
  • Також зустріч з родинами військових провели у Самборі. Там консультували представники Координаційного центру при Львівській ОВА, Офісу підтримки родин військових, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, поліції, районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Пенсійного фонду й інші.
  • Кандидати у помічники ветерана вже проходять співбесіди у відбіркових комісіях громад. Нагадаю, «Помічник ветерана» – це пілотний проєкт Мінветеранів, який втілюють у чотирьох областях України, зокрема на Львівщині.
  • Звернувся до правоохоронців щодо можливого розкрадання гуманітарної допомоги у нашій області.
  • В автобусах Львівщини на Рава-Руському, Самбірському та Турківському напрямках в межах запровадження е-квитка обладнали перші 100 валідаторів для безготівкової оплати проїзду. Загалом валідатори встановлять на усіх приміських та міжміських автобусних маршрутах області. Їхня кількість – понад 700. Докладніше про впровадження безготівкової оплати за проїзд – тут.
  • Бригади зі Львівщини замінюють вікна, двері й дахи у 47 оселях на Херсонщині. В межах ініціативи «Пліч-о-пліч» наша область взялась за відновлення трьох населених пунктів – Біла Криниця, Нова Зоря і Таврійське. Плануємо відновити 300 помешкань та об'єктів соціальної інфраструктури.
  • Упродовж цього тижня французька місія із 20 провідних спеціалістів в напрямі реконструктивної хірургії перебувала у Superhumans Center. Вони оглянули та проконсультували понад 50 людей, провели навчання для наших медиків. Восени французькі спеціалісти разом з українськими фахівцями безкоштовно прооперують та забезпечать повне лікування для 15 наших захисників й мирних жителів, які через напад poсiї мають травматичні ушкодження та дефекти обличчя.
  • У Гірнику Червоноградського району завершують реконструкцію та добудову школи, де навчатимуться понад 400 учнів.
  • При закладах профтехосвіти Львівської області відкриють ще 14 навчально-практичних центрів. Наразі на Львівщині є 41 НПЦ.
  • Для Львівського обласного клінічного перинатального центру придбали апарат надання невідкладної допомоги передчасно народженим дітям. Кошти зібрали під час благодійного мистецького аукціону «Два дива».
  • У нашій області втілюють проєкт «Автошкола для осіб з інвалідністю». Серед слухачів є призерка багатьох національних та міжнародних чемпіонатів, парафехтувальниця Надія Дьолог. Це проєкт МВС у межах ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар'єрів».
  • Регіональна комісія з питань надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам схвалила заявку Турківської громади на створення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Від початку року у поліцію надійшло понад 100 заяв від жителів громади про домашнє насильство або насильство за ознакою статі. Наразі на території громади немає ні притулків, ні денного центру для осіб, які постраждали.
  • Аграрії Львівщини за 5 років збільшили виробництво зерна майже на 40%, середня врожайність зернових і зернобобових культур зросла майже на 27%.
  • У межах процесу декомунізації Червоноградський район має найнижчі результати в області. За пів року тут демонтували лише 30% виявлених пам’ятників радянської доби.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності