Співачка зі Львівщини у лонглисті «Дитячого Євробачення 2023»: історія Катерини Яворської

Співачка зі Львівщини у лонглисті «Дитячого Євробачення 2023»: історія Катерини Яворської

Від щастя дівчина заплакала, коли дізналась, що потрапила у лонглист нацвідбору

Нещодавно оголосили довгий список учасників національного відбору на участь у «Дитячому Євробаченні 2023». Усього до списку увійшло 10 юних виконавців, серед них — двоє дітей зі Львівщини.

Катерина Яворська щоденно вправляється на фортепіано. Дівчина розповідає, що подали заявку в останні дні, порадившись з батьком, пише «Суспільне».

«Я тоді була в себе в кімнаті і мама мені сказала, що до неї тільки що подзвонили і сказали, що я пройшла в десятку. Я тоді розплакалась, тому що це такий конкурс, і з такої кількості учасників потрапити в десятку — це неймовірно», — каже учасниця національного відбору «Дитячого Євробачення 2023»,

Вперше Катя взяла участь у конкурсі у 5 років і тоді ж перемогла. Відтоді дівчина взяла участь у багатьох конкурсах. Катерина зазначила, що улюблену нагороду здобула у Луцьку.

«Я виступила, все було дуже добре, в мене брали інтерв’ю, я йшла по коридору і мені казали, що я гарно співаю. Я думала перше місце і все, а тут всім давали перші місця і з цих перших місць вибирали одне гран-прі, його отримала я. Була дуже рада тоді, це було дуже неочікувано», — розповіла Катерина Яворська.

З перших уроків музики й на всіх конкурсах поряд з Катериною була мама. Також Мирослава готує костюми для виступу доньки.

«Всі справи відкладаю, все йде на задній план. Коли конкурс — весь день розпланую. Займаємося Катериною, тому що це — її справа», — зазначає Мирослава Яворська.

Тричі на тиждень Катя їздить до Рава-Руської музичної школи на заняття з вокалу.

«Працюємо дуже давно, фактично вже років 8. За цей час поступово Катя дійшла до такого рівня», — розповіла викладачка музичної школи Оксана Заремська.

Натомість зараз Катерина чекає результатів чергового етапу конкурсу. Фінал національного відбору на «Дитяче Євробачення 2023» відбудеться у жовтні, а доти на учасників лонгліста чекає прослуховування, за результатом якого визначать фіналістів.

Нагадаємо, серед учасників нацвідбору на «Дитяче Євробачення 2023» також є ще одна представниця Львівщини - 12-річна червоноградка Анастасія П’єх.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності