Наслідки негоди та декомунізація: Козицький розповів про головні події за минулу добу

Наслідки негоди та декомунізація: Козицький розповів про головні події за минулу добу

Йдеться про події 19 липня

Внаслідок учорашньої негоди станом на цю годину на Львівщині без електропостачання залишаються 12 населених пунктів повністю та 29 частково. Відновлюють живлення 68 працівників «Львівобленерго» і 24 одиниці техніки.

Про це очільник Львівської ОВА написав у своєму Telegram-каналі.

В межах процесу декомунізації знесли монумент радянської доби у селі Михайлевичі Самбірського району. Повністю очистити Львівщину від цих об'єктів плануємо до кінця року.

60 дітей наших захисників з Підберізцівської громади вирушать на 10-денний відпочинок у Гміну Цехановець у Польщі. У програмі передбачено візит до Варшави, різноманітні екскурсії, спортивний відпочинок. Запросив на дозвілля дітей бурмістр в межах співпраці між Підберізцівською громадою та Цехановцем.

У Жидачеві проходить наметовий табір Військової школи імені Героя України Тараса Матвіїва. Участь у вишколі беруть понад 30 молодих людей зі Львівщини, Івано-Франківщини та Тернопільщини. Вони отримують знання й досвід з військової тактики та домедичної допомоги, аеророзвідки, а також практикуються у навчальних стрільбах та командних змаганнях.

У Лопатині Червоноградського району відкрили сучасний інтерактивний простір. Він діє у бібліотеці Лопатинського центру культури та дозвілля. У просторі є інтерактивний дитячий стіл та дисплей, фліпчарт, настільні ігри і пазли, сухі басейни та різне умеблювання. Проєкт реалізували в межах співпраці Львівської ОВА з благодійною організацією «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка» Україна».

На Львівщині ще 12 сімей пройшли навчання кандидатів в усиновлювачі за підтримки міжнародних партнерів. Це уже шосте навчання у цьому році.

Львівська обласна клінічна лікарня отримала апарати вакуумної терапії, які дозволяють скоротити процес загоєння складних ран у пацієнтів лікарні у 3-4 рази. Обладнання медзакладу передав благодійний фонд «КОЛО».

У Пустомитах триває реконструкція очисних споруд.

Для ветеранів війни організовують онлайн-тренінги з працевлаштування та відкриття власного бізнесу. Вони стартують на початку серпня і триватимуть до листопада.

У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки працює колцентр – з понеділка по п’ятницю, від 9 до 18 години.

Для потреб ЗСУ на благодійному концерті у Старому Самборі зібрали 32 тисячі гривень.

У Стрию на Майдані Незалежності триває безкоштовний тижневий мистецький табір для дітей. Близько 50 дітей беруть участь у майстер-класах з вокалу, жонглювання та акробатики від артистів та студентів циркової академії. Діти підготують цирковий номер, продемонструють його для батьків 21 липня, для стриян – 22.

Нагадаємо, двоє дітей позбавлених батьківського піклування знайшли нову родину на Львівщині. Хлопчик, віком 10 років, та 9-річна дівчинка, брат та сестра, проживатимуть в дитячому будинку сімейного типу. У сім'ї тепер 10 дітей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності