На Львівщині затримали поляка, який намагався провезти контрабандні спорттовари

На Львівщині затримали поляка, який намагався провезти контрабандні спорттовари

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів

В пункті пропуску «Рава-Руська - Хребенне» прикордонники затримали громадянина Польщі, який планував ввезти в Україну за фальшивими документами спортивні товари.

Про це повідомила Львівська митниця.

Днями в пункт пропуску «Рава-Руська - Хребенне» із Польщі прибула вантажівка під керуванням 57-річного мешканця сусідньої країни.

До митного контролю водій подав документи, в яких вказувалось, що він перевозить 350 кг гуманітарної допомоги для ГУ ДСНС у Харківській області: спортивне взуття та одяг, роликові ковзани, м’ячі, скейтборди тощо. Відправником "гуманітарної допомоги" значилась одна польських компаній. Для перевірки законності переміщення вантажу працівники митниці звернулися до зазначеного в декларації одержувача допомоги. Українська сторона підтвердила, що не очікує на цей вантаж та не співпрацює з компанією, яка його відправила.

Відтак, вантажний автомобіль і товар тимчасово вилучено. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів з конфіскацією, а також конфіскацію транспорту.

Нагадаємо, в ніч на 17 липня прикордонники спільно з митниками у пункті пропуску «Шегині» затримали 37-річного українця, який незаконно хотів провезти більше пів тисячі пачок цигарок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності