Порушили право інтелектуальної власності: на Львівщині викрили злочинну групу

Злочинний план діяв протягом 2021-2022 років
Фото: Freepik

Злочинний план діяв протягом 2021-2022 років

На Львівщині судитимуть зловмисників, які незаконно використовували чужу технологію виготовлення вентиляційного обладнання. Правовласнику патента івтратив через них понад 10 мільйонів 250 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба поліції Львівщини.

Правоохоронці встановили, що 43-річний підприємець, мешканець Львова, отримав доступ до розробок систем вентиляції та клієнтської бази одного з ТзОВ, яке спеціалізується на виробництві холодильного та вентиляційного обладнання.

Надалі він разом із спільниками, 28-річною мешканкою Яворівського району та 43-річним мешканцем Червоноградського району, організував незаконну схему виготовлення і реалізації систем вентиляційного устаткування з рекуперацією тепла на території Львівської області та за кордоном.

Таким чином було порушено право інтелектуальної власності на використання патенту.

Злочинний план діяв протягом 2021-2022 років. Правоохоронці викрили зловмисників під час чергової незаконної реалізації продукції.

Господарський суд Львівської област виніс рішення про вилучення з обороту незаконно виготовлених виробів, а також заборону подальшого виготовлення та реалізації. Проте попри рішення суду, зловмисники продовжили свою діяльність.

Слідчі повідомили організатору групи про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.

Також про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень повідомлено двом іншим учасникам організованої групи.

Зловмисникам загрожує позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Обвинувальні акти скеровано до суду.

Нагадаємо, правоохоронці викрили злочинне угрупування на чолі з колишнім Головою Фонду держмайна. 22 березня САП та НАБУ повідомили про підозру колишньому голові Фонду державного майна України, який очолював злочинне угруповання, що протягом 2019-2021 років заволоділо понад 500 млн грн коштів держпідприємств.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності