Негода на Львівщині: Козицький заявив про виділення 24 млн грн на ліквідацію наслідків

Негода на Львівщині: Козицький заявив про виділення 24 млн грн на ліквідацію наслідків

Кошти на відновлення надасть Львівська ОВА

На Львівщині в суботу, 10 червня, вирували буревії, сильні дощі та навіть град. Погані погодні умови спричинили затоплення будинків, обвалення доріг та мостів.

За словами начальника Львівської ОВА Максима Козицького, зараз вже тривають роботи на інфраструктурних об'єктах. Однак, у бюджеті Східницької громади не вистачає коштів на ремонтні роботи.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Для того, аби покрити витрати на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, з обласного бюджету скерують 24 млн гривень Східницькій громаді, яка найбільше постраждала.

“Таке рішення прийняли під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій”, - наголосив голова ОВА.

Також на засіданні негоду внаслідок, якої вийшла з берегів річка Східничанка на території Східницької та Сколівської громад й річка Свіча у Журавненській громаді, а також були зруйновані мости, газопроводи середнього тиску та підтоплені понад 100 господарств, визнали як надзвичайну ситуацію регіонального рівня.

Крім цього, ініціювали внесення змін до цільової програми, щоб виділити кошти на проведення робіт у Журавненській громаді та заповіднику «Тустань», де постраждали три мости і необхідно провести берегоукріплення.

Нагадаємо, у селищі Східниця, Львівської області, 10 червня через негоду вийшла з берегів річка Східничанка. Її береги сильно розмило, частина дороги обвалилась. Журналістка LVIV.MEDIA відвідала селище, щоб подивитися, як місцеві оговтуються після затоплення.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності