• Головна
  • Новини Львівщини
  • Ремонт дороги та перейменування селища на Львівщині: Максим Козицький підсумував тиждень, який минув

Ремонт дороги та перейменування селища на Львівщині: Максим Козицький підсумував тиждень, який минув

Ремонт дороги та перейменування селища на Львівщині: Максим Козицький підсумував тиждень, який минув

У Львівській області конфіскували сім земельних ділянок, які належали громадянам країни-агресорки. Їх передадуть у власність держави.

Захиснику Сергію Кулику зі Старич Яворівського району посмертно присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». Відзнаку сімʼї загиблого вручив Президент України у День Конституції.

Про це на своїй сторінці у Telegram написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький

  • Стартував прийом заяв кандидатів на посаду помічника ветерана. Це роблять в межах пілотного проєкту Мінветеранів у Львівській, а також Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях. Помічники ветеранів надаватимуть індивідуальний професійний супровід у межах системи переходу від військової служби до цивільного життя нашим захисникам та захисницям. Помічниками ветеранів можуть стати колишні військові, члени ветеранських сімей та загиблих Героїв.
  • Для воїнів та членів їхніх сімей зі Львівщини створили телеграм-канал з корисною інформацією – про програми підтримки, зміни у законодавстві, гранти й заходи.
  • Якщо в Україні виникне ситуація, яка спричинить радіаційну небезпеку, то першими про це повідомлять органи влади. На рівні населених пунктів про це інформуватимуть системи оповіщення. Тривалість звучання попереджувального сигналу «Увага всім!» становитиме 3-5 хвилин. Повідомлення буде містити місце і час виникнення надзвичайної ситуації, її масштаби, дію ураження, порядок дій.
  • У Львівській області про настання небезпеки інформує офіційний телеграм-канал департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА «Оповіщення ЦЗ».
  • Понад 20 громад Львівщини отримали субвенції на закупівлю та модернізацію систем оповіщення в межах обласної комплексної програми «Безпечна Львівщина».
  • Поблизу села Гайок для проїзду транспорту відкрили міст через річку Західний Буг. Його почали будувати у 2021 році, оскільки через зношення конструкцій стався обвал аварійного переходу.
  • На Львівщині до пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» відремонтували 46 км дороги. Проєкт реалізували за кошти польського кредиту.
  • Цього тижня на території Львівської області демонтували ще 6 радянських пам’ятників:
  1. В Брюховичах, Куровичах та між селами Шоломинь та Звенигород у Львівському районі;
  2. В селах Кавсько, Лисятичі та Угерсько Стрийського району.

Повністю позбулися монументів радянської пропаганди у Давидівській, Бісковицькій, Пустомитівській, Жовтанецькій, Боринській та Стрілківській громадах. Завершити процес декомунізації в нашій області плануємо до кінця року.

  • Шахраї підробили бланк Львівської ОВА і нібито від мого імені надсилали підприємцям Львівщини звернення з проханням про фінансову допомогу.
  • У Львівській області побував Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Дмитро Завгородній. Під час зустрічі обговорили зміни, які чекають на дошкільну, середню, професійно-технічну та вищу освіту.Також Михайло Федоров та Дмитро Завгородній мали важливу зустріч з освітянами Львівської політехніки.
  • Про можливості для співпраці з Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій й підтримку сімейних фермерських господарств Львівщини говорили під час зустрічі з президентом світової федерації ветеринарних лікарів Рафаелем Лагуенсом.
  • Зі Львівщини відправили понад 5 мільйонів літрів води для жителів підтоплених територій. Цю допомогу безкоштовно надала компанія IDS Ukraine, до якої входять Моршинський та Миргородський завод мінеральних вод. Львівська ОВА координує доправлення. Вантаж отримують Херсонська, Дніпропетровська та Миколаївська ОВА, які розподіляють його відповідно до потреб місцевих жителів.
  • Наша область нарощуватиме виробництво овочевих культур, зокрема через підтоплення та тимчасову окупацію територій інших областей. На обласному рівні надаємо підтримку аграріям.
  • На Львівщині сільські жителі можуть отримати пільгові довгострокові кредити для будівництва, добудови, реконструкції або купівлі житла в селі. В обласному бюджеті для надання таких позик цьогоріч передбачили 1 мільйон гривень. Від початку року програмою скористалися уже три сільські забудовники.
  • У Львівській області конфіскували сім земельних ділянок, які належали громадянам країни-агресорки. Їх передадуть у власність держави.
  • Курортному селищу Славське повернули історичну назву. Перейменування затвердила Верховна Рада України.
  • У нашій області відбувся Міжнародний курортно-рекреаційний форум, щоб привернути увагу до розвитку курортної галузі, вирішити проблемні питання та пожвавити роботу в напрямі оздоровлення і реабілітації. Серед учасників – представники влади та органів місцевого самоврядування, медичних центрів, санаторно-курортних та готельно-відпочинкових комплексів, студенти.
  • На Аналітичному порталі Львівщини запрацював дашборд «Адміністративні послуги в територіальних громадах» із актуальними даними про старост і старостинські округи, мережу центрів надання адміністративних послуг та нотаріальних контор усіх форм власності.
  • Миколаївська та Підкамінська громади отримали кошти на відкриття відділень підтриманого проживання. Їх створять до кінця бюджетного року.
  • Три департаменти Львівської ОВА оголосили про набір кандидатів для участі у програмі стажування «Академія перших можливостей». Досвідом поділяться у департаменті з питань культури, національностей та релігій, департаменті екології та природних ресурсів і департаменті економічної політики.
  • На Львівщині триває конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва. Подати заявку можна до 6 липня.
  • Понад 20 благодійних організацій та благодійників Львівської області стали переможцями та лауреатами конкурсу «Благодійна Львівщина 2022».
  • Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав від закордонних донорів три броньовані авто швидкої допомоги. Їх передали медикам, які працюють у гарячих точках України.
  • На Львівщині вперше провели змагання серед особового складу Державної прикордонної служби України «KORDON RACE».

Нагадаємо, негода на Львівщині спричинила підтоплення Дрогобича.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності