• Головна
  • Новини Львівщини
  • Колишнього голову суду підозрюють у зловживаннях: приміщення у центрі Львова перейшли громадянину Росії

Колишнього голову суду підозрюють у зловживаннях: приміщення у центрі Львова перейшли громадянину Росії

Колишнього голову суду підозрюють у зловживаннях: приміщення у центрі Львова перейшли громадянину Росії
Фото: Freepik

Підозрюваний, перебуваючи на посаді судді, незаконно видав два рішення суду

У Львові повідомлено про підозру колишньому голові суду одного із райсудів області.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної прокуратури

Галицька окружна прокуратура міста Львова повідомила про підозру колишньому голові суду одного із районних судів Львівської області за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення.

Підозрюваний, перебуваючи на посаді судді, незаконно видав два рішення суду.

Чоловік склав та підписав фіктивні рішення про визнання права власності на два нерухомі об’єкти. Внаслідок чого вони незаконно вибули із права власності територіальної громади міста. Мова йде про приміщення загальною площею 220 кв м, що розташовані на одній із центральних вулиць Львова. Їх орієнтовна вартість становить близько 6 млн грн.

Надалі ці рішення стали підставою для державної реєстрації права власності. Після чого незаконно легалізовані приміщення було передані до статутного капіталу товариства, бенефіціарними власниками якого є громадяни РФ.

Нагадаємо, суддя, який на смерть збив нацгвардійця, залишиться у СІЗО. Додамо, 27 травня Печерський суд Києва обрав запобіжний захід судді Олексію Тандиру, якого підозрюють у вчиненні ДТП на блокпості.

Ще раніше суд дозволив примусово взяти біологічні зразки у судді Олексія Тандира. Той у свою чергу заперечує, що перебував у стані алкогольного сп’яніння. У ДБР звернулися до жителів Києва та області з проханням повідомити про інші порушення судді.

До слова, Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя голову Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира. Рішення ВРП було ухвалилено одноголосно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності