• Головна
  • Новини Львівщини
  • Як дізнатися про радіаційну небезпеку та консультації для військовослужбовців: Максим Козицький розповів про головні події минулої доби

Як дізнатися про радіаційну небезпеку та консультації для військовослужбовців: Максим Козицький розповів про головні події минулої доби

Як дізнатися про радіаційну небезпеку та консультації для військовослужбовців: Максим Козицький розповів про головні події минулої доби

На Жовківщині відбудеться Командний чемпіонат України з велоспорту на шосе

Якщо в Україні виникне ситуація, яка спричинить радіаційну небезпеку, то першими про це повідомлять органи влади.

Про це на своїй сторінці написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький

У населених пунктах про це інформуватимуть системи оповіщення. Тривалість звучання попереджувального сигналу «Увага всім!» становитиме 3-5 хвилин. Повідомлення буде містити місце і час виникнення надзвичайної ситуації, її масштаби, дію ураження, порядок ваших дій. На Львівщині про настання небезпечних ситуацій інформує офіційний телеграм-канал департаменту з питань цивільного захисту ОВА «Оповіщення ЦЗ».

Медичні новини Львівщини

  • Уперше на Львівщині двоє пацієнтів зі СМА отримали безкоштовний «Рисдиплам» в межах програми Міністерства охорони здоров'я України. Один флакон цього препарату в Україні коштує понад 250 тисяч гривень. У середньому на місяць один пацієнт потребує три такі флакони.
  • На Львівщині проходить реабілітацію воїн. який отримав поранення на війні. Максиму Циганчуку 24 роки. Він з 2018 року захищає Україну. Під Бахмутом воїн підірвався на ворожій міні, отримав пошкодження лівої ноги. Її врятувати не вдалось. У Superhumans Center Максим отримав протез, проходить адаптацію і реабілітацію. Планує повернутися на службу, до своїх побратимів.

Інші новини Львівщини

  • У «Будинку воїна» у Червонограді відбулась зустріч військовослужбовців та членів їхніх сімей з фахівцями та студентами Українського Католицького Університету. Родини військових отримали юридичні консультації та правову допомогу. Більшість запитів стосувались зниклих безвісти воїнів.
  • Діти військовослужбовців та пільгових категорій із Перемишлян разом з ровесниками зі Скавіни (Польща) взяли участь у «Зеленій школі» польського міста Ольштин. Упродовж 7 днів у них були пізнавальні подорожі, квести, змагання й цікаве дозвілля. Проєкт втілили Перемишлянська міська рада, Скавінське та Перемишлянське товариства співпраці між містами-партнерами.
  • У «Сколівських Бескидах» з 17 по 23 липня триватиме вишкільний табір для молоді «Стежина Нескорених». Табір спрямований на розвиток патріотичного духу. Програма табору складається зі 7 блоків: ідеологічний, духовний, фізичний, комунікаційний, саморозвиток, військова підготовка та виживання.
  • У Жидачеві проведуть молодіжний наметовий табір «Військова школа імені Героя України Тараса Матвіїва». Він триватиме зі 17 по 24 липня. Учасники отримають навички військової тактики, аеророзвідки, домедичної допомоги. Також у програмі – навчальні стрільби, спорт, вечори біля ватри. Організатор – організація «Лицар» імені Героя України Тараса Матвіїва.
  • Також упродовж 4-7 липня у Красненській громаді проходитиме літній дитячий табір «Фокус на щастя». Його організовують для дітей віком 6-15 років як з сімей ВПО, так і всіх охочих. Контактні номери: 097 92 62 246 або 097 48 61 312.
  • У консультативно-координаційному центрі при Дрогобицькій РВА фахівці міжнародної організації «Solidarités International» надали грошову допомогу близько 80 вимушеним переселенцям. Сума – 6 тисяч 600 гривень для сім'ї.
  • Понад 120 публічних службовців з обласної, міської та районних рад Львівщини та представники різних рівнів органів влади із Волинської, Тернопільської й Івано-Франківської областей пройшли тренінги з вебдоступності. Їх навчали, як писати тексти та створювати відео, публікації та вебсайти таким чином, щоб вони були доступними для усіх людей, у тому числі тих, хто не бачить і користується в інтернеті спеціальними допоміжними технологіями – скрінрідерами.

    Спортивні новини Львівщини

  • Цими вихідними на Жовківщині відбудеться Командний чемпіонат України з велоспорту на шосе. Через це у суботу обмежать рух трасою Жовква – Зіболки – з 12 до 16 години. Також можливі ситуативні обмеження руху у Жовкві у неділю. Від початку року це уже п'яті національні змагання з велоспорту, які приймає наша область.

Нагадаємо, на Львівщині дитину укусила змія.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності