• Головна
  • Новини Львівщини
  • Відновлення моста у Східниці та обстеження укриттів: Максим Козицький розповів про події Львівщини минулого тижня

Відновлення моста у Східниці та обстеження укриттів: Максим Козицький розповів про події Львівщини минулого тижня

Відновлення моста у Східниці та обстеження укриттів: Максим Козицький розповів про події Львівщини минулого тижня

48 дітей українських захисників зі Львова, Маріуполя, Мелітополя та Краматорська вирушили на літнє дозвілля в Італію

На місці моста, який зруйнувала негода 10 червня, у Східниці на вулиці Кропивницькій у бік Нового Кропивника змонтували тимчасову конструкцію. Відтак, проїжджати цією ділянкою вже можна, але лише транспорту масою до 8 тонн.

Про це на своїй сторінці написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький

У Дрогобицькому та Стрийському районах продовжують працювати над ліквідацією наслідків негоди.

  • Представники ДСНС та поліції обстежили на Львівщині 975 об’єктів закладів освіти області, які можуть використовувати як укриття у разі небезпеки. На 146 з них зафіксували порушення. Голови громад мають місяць, щоб привести ці укриття до ладу.
  • Консультативно-координаційні центри, які діють при районних військових адміністраціях нашої області, та об’єднують навколо себе українські та іноземні організації для безкоштовного надання усієї необхідної допомоги ВПО і людям у складних життєвих обставинах, трансформують у координаційний центр підтримки цивільного населення.
  • 48 дітей українських захисників зі Львова, Маріуполя, Мелітополя та Краматорська вирушили на літнє дозвілля в Італію. У програмі – екскурсії по Калабрії, відпочинок на березі моря, театралізовані вистави, танці, флешмоби, спортивні змагання, ігри. Передбачили багато дозвілля з італійськими однолітками. Це вдалося реалізувати завдяки співпраці Львівської ОВА, мережі магазинів NOVUS, міжнародної видобувної компанії «Avellana Gold Ltd» та комплексу ХАРАКТЕР PARK.
  • На Аналітичному порталі Львівщини тепер можна переглянути дашборд з різноманітними фінансовими даними в розрізі громад області: індекси відносної податкоспроможності за доходами загального фонду без трансфертів, частка трансфертів у загальному обсязі доходів, видатки бюджету на одного мешканця, частка видатків на зарплату в загальних видатках, середньомісячна зарплата в бюджетній сфері.

Новини медицини Львівщини

  • У Новояворівську відкрили першу в Україні клініку дофронтової стоматологічної допомоги. Тут стоматологи-волонтери безоплатно надаватимуть стоматологічну допомогу мобілізованим бійцям за такими напрямами: гігієна, терапія, ендодонтія, хірургія (видалення). Вартість клініки за ринковими цінами – 150 тисяч доларів. Завдяки меценатам, волонтерам й фахівцям стоматологічної сфери, які підтримали ідею, все обійшлось у 80 тисяч доларів.
  • У Стебницькій міській лікарні капітально відремонтували приймальне відділення та відділення інтенсивної терапії. Також їх забезпечили сучасним обладнанням. Місцеві жителі зможуть отримувати якісні медичні послуги швидше.
  • У Підкамінському психоневроінтернаті відкрили 4 кімнати паліативного догляду для 22 осіб. Загалом у закладі опікуються 147 людьми, зокрема 25 – з числа ВПО.
  • У Червонограді запрацював центр допомоги постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Тут надаватимуть комплексну соціально-психологічну та первинну правову допомогу, а також соціальні послуги постраждалим. Жінки з дітьми, які звертатимуться в центр, зможуть короткостроково або цілодобово залишитись у спеціально облаштованому приміщенні. На базі Центру працюватиме мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, яка оперативно реагуватиме на випадки насильства, що зафіксували працівники правоохоронних органів та де необхідна допомога фахівців. Такі бригади також працюють у Стрию та Дрогобичі.
  • Львівський «Охматдит» підписав меморандум про співпрацю та партнерство з американською медичною організацією «Leap Global Missions». З-поміж областей України Львівщина єдина налагодила таку співпрацю. Вона передбачає ще більше унікальних реконструктивних операцій для юних пацієнтів та більше можливостей для медиків надавати високоспеціалізовану допомогу у Львівській області.
  • 10 липня у нашій області у форматі зустрічей з експертами та однодумцями для студентів-медиків стартує літня школа «Почуй лікаря». Це ініціатива Львівської ОВА, в межах якої студенти-медики їздять у школи області та у форматі лекцій розповідають учням про основи здорового способу життя, профілактику виникнення найбільш поширених хвороб та важливість піклування про своє здоров’я. За 1,5 року охопили понад 11 тисяч дітей.

Новини спорту Львівщини

  • Міжнародна федерація каное підтримуватиме проведення на Львівщині веслувальних змагань світового рівня. На цьому наголосив президент Міжнародної федерації каное Томас Конечко під час нашої зустрічі.
  • 25 червня у Львові відбудеться благодійний велопробіг, щоб зібрати щонайменше 500 тисяч гривень на реконструкцію та облаштування зони прийому важких пацієнтів у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. Це ініціатива співака Арсена Мірзояна та благодійного фонду «Запорука». До участі запрошують як компанії, так і родини з дітьми та домашніми улюбленцями. Маршрут завдовжки 10 кілометрів розробили так, що його зможе здолати кожен.

Новини культури Львівщини

  • Львівська обласна військова адміністрація спільно з Іриною Снітинською та радіо «Сковорода» запустили серію подкастів – «Найвища цінність». Це світоглядні бесіди з людьми, які мають багатий життєвий досвід. Першим гостем став архітектор, реставратор, культурний та громадський діяч Марко Савицький.
  • В Історико-культурному заповіднику «Давній Пліснеськ» розпочали восьмий сезон польових археологічних розкопок. Експедицію присвятили пам’яті полеглого Героя Андрія Филипчука та його батька Михайла, який помер передчасно. Вони були талановитими науковцями-археологами та упродовж років досліджували «Давній Пліснеськ».
  • Напередодні у Стрию на родинному обійсті Бандерів провели фестиваль Українського духу – перший регіональний фестиваль «Бандерівські Фестини». Відбулися музичні виступи, майстер-класи, спортивні змагання, велопробіг місцями Степана Бандери, виставки, лекції. Особливістю фестивалю стали бофони – грошові документи з національною символікою та символікою ОУН і УПА, з надписом: «На підтримку Збройних Сил України». Всі кошти від реалізації бофонів передадуть на потреби ЗСУ.
  • Понад 22 тисячі гривень зібрали учора під час благодійної вистави за п’єсою Лесі Українки «Лісова пісня» у селі Печихвости Львівського району. 6 тисяч 500 гривень пожертвували камерному хору «Кристинопіль» Червоноградського народного дому під час звітного концерту. Усі кошти скерують на потреби наших воїнів.
  • Львівщина позбулась від 62 об’єктів радянської пропаганди. Упродовж цього тижня пам’ятники демонтували у Білому Камені Золочівського району, у селах Велике Колодно, Ременів, Жовтанці, Вирів, Зіболки та В’язова Львівського району.

Нагадаємо, на Львівщині 19 червня попрощаються з трьома загиблими Героями.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності