У Дрогобичі виник конфлікт між блогером та військовими: що відомо (відео)

Блогер неодноразово знімав провокативні відео за участю військових

У Дрогобичі блогер вступив у конфлікт із працівниками ТЦК та СП. Чоловік принижував та провокував військових.

Відео цього конфлікту з’явилось у соцмережах.

На ньому видно, як чоловік підійшов до працівників військкомату, які стояли осторонь, та почав їх знімати на відео. Чоловік не реагував на зауваження про те, що військових осіб заборонено знімати в країні під час дії воєнного стану.

Блогер попросив військових показати документи, спершу вони вагалися, однак потім показали посвідчення та інші документи.

Наразі офіційної реакції чи підтвердження цієї ситуації не було.

У своєму Facebook на цю ситуацію відреагував військовий 24-ї ОМБр Роман Кіліченко. Він зазначив, що блогер на вулиці підійшов до працівників ТЦК та СП й почав з ними конфліктувати та знімати їх на відео.

Роман Кілініченко зазначив, що працівниками військкомату були поранені хлопці, які тиждень як переведені з бойової 24-ї ОМБр до військкомату після отримання поранень.

«Вони після отримання поранень, отримали висновки ВЛК — обмежено придатний, та знаходились поза штатом і отримували грошове забезпечення 500 грн. Хлопчина на відео молодий без ока (це видно на відео) він був тяжко поранений, брав участь у таких пі*дорєзах на Луганщині та під Херсоном, що цьому тік-то*єру-обіс*янцю й не снилось», — йдеться в повідомленні.

Кілініченко зазначив, що працівників військкоматів відправляють в бригади, а поранених обмежено-придатних з бригад переводять у військкомати.

Що відомо про автора відео?

Автором відео є правозахисник Мар’ян Чава. Він веде ютуб-канал, на якому періодично публікує розмови з представниками ТЦК та СП.

Раніше про цього правозахисника схожу розповідь публікував військовослужбовець 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Антон Петрівський.

Мар’ян Чава заявляв, що не існує поняття громадянин України, а мобілізація та воєнний стан незаконні. Зазначається, що чоловік прямо перешкоджає обороні України від Росії та принижує патрульних поліцейських.

Також зазначається, що Мар’ян Чава є колишнім соратником антивакцинатора Остапа Стахіва.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності