САП взялась за квартиру чиновниці Львівської митниці вартістю в 1,86 млн гривень

відділ митного оформлення митний пост «Городок»

Чиновниця через третіх осіб без достатніх правових підстав фактично набула квартиру у Львові площею 103,3 кв. м

Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) просить конфіскувати у чиновниці Львівської митниці квартиру у Львові вартістю 1,86 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба САП та Центр протидії корупції.

Згідно з даними Реєстру судових рішень та Судової влади, йдеться про начальницю відділу митного оформлення митного поста «Городок» Анну Бісюк.

Зазначається, що вона через третіх осіб без достатніх правових підстав фактично набула квартиру у Львові вартістю 1,86 млн гривень. Однак при аналізі майнового стану з’ясувалося, працівниця митниці не могла придбати квартиру за рахунок законних доходів.

«В ході аналізу майнового стану та доходів з’ясовано, що грошові кошти необхідні для набуття цих активів не могли бути набуті за рахунок законних доходів. А тому прокурор просить стягнути в дохід держави необґрунтований актив – квартиру», - йдеться у повідомленні САП.

14 червня прокурор САП звернувся до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необгрунтованими активи та їхнє стягнення на користь держави. Якщо позов буде задоволено, у чиновниці митниці конфіскують придбану квартиру.  

Як йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 9 червня, суд задовольнив заяву прокурора САП про забезпечення позову. Також суд наклав арешт на квартиру загальною площею 103,3 кв. м. Наразі у справі Анни Бісюк призначено склад суду.

Нагадаємо, раніше Львівська обласна прокуратура викрила шістьох державних інспекторів митного поста «Городок» Львівської митниці за фактами зловживання службовим становищем. Всім їм повідомили про підозру. Правоохоронці встановили, що у липні 2022 року посадовці пропустили на територію України 41 легковий автомобіль. Підозрювані незаконно оформили їм нульове розмитнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності