На Львівщині продовжили заборону риболовлі на річці Дністер

На Львівщині продовжили заборону риболовлі на річці Дністер

Триває нерестова заборона риболовлі на водоймах Львівщини

8 червня 2023 року Управління Державного агенства меліорації та рибного господарства у Львівській області продовжило заборону на риболовлю у межах басейну річки Дністер.

Про це повідомила Державна екологічна інспекція.

«В межах басейну річки Дністер продовжили заборону на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на території Львівської області до 24 червня 2023 року (включно). Також до 30 червня триває заборона на вилов водних біоресурсів у придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені)», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, з 1 квітня цього року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів в Україні набрала чинності щорічна нерестова заборона на вилов риби. Тривалість нерестової заборони різниться залежно від регіонів та водойм. Впродовж цього часу у водоймах забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), крім суден органів рибоохорони та інших уповноважених органів держвлади. 

Водночас у період нересту дозволяється вилов одній особі за добу 3 кг + 1 шт. риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

Нагадаємо, на Львівщині біля смт Великий Любінь, що у Львівському районі, за словами місцевих мешканців, спиртзавод зливає відходи у річку. Як наслідок, дохне риба, вода має не приємний запах, змінила свій колір.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності