На Львівщині провели в останню путь загиблого на війні техніка (фото)

На Львівщині провели в останню путь загиблого на війні техніка (фото)

Військовий оглядав, готував та ремонтував техніку для виконання бойових завдань

На Самбірщині провели в останню путь Героя Григорія Кобіва.

Про це повідомили у Самбірській міській раді.

Григорій Кобів родом із Грушева, що поблизу Дрогобича, але вже багато років жив у Самборі.

«Завжди активний та на позитиві, добрий і з почуттям гумору - саме так про нього кажуть усі, хто його знав», - йдеться у повідомленні.

Зі Збройними Силами Григорія пов'язувала лише строкова служба, яка минула ще у радянські часи. Проте в той час йому доводилося брати участь у врегулюванні конфлікту в Нагірному Карабаху. Після армії він десять років пропрацював на заводі у Дрогобичі. Потім займався приватним бізнесом. Завжди у русі та з активною життєвою і громадською позицією.

У громаді його також знають як футболіста, який виступав не за одну команду, та запеклого вболівальника цієї гри.

«Григорій Кобів був активним учасником Революції Гідності. У найгарячіші моменти протистоянь, розстрілів Небесної Сотні він перебував на Майдані. Увійшов у «Самооборону Самбірщини». З початком війни на сході України у 2014 році у складі волонтерів регулярно їздив на передову із допомогою для наших захисників», - зазначили у міськраді.

Натомість кілька років до повномасштабного вторгнення Росії в Україну Григорій Кобів працював на будівництві у Німеччині. Та почувши про загрозу для Батьківщини, повернувся додому.

«Спочатку був серед тих добровольців, які у перші дні зголосилися патрулювати вулиці, а за потреби взяти зброю і стати на захист України, пройшов відповідний вишкіл. Допомагав і з організацією гуманітарної допомоги для військових та внутрішньо переміщених осіб. Та вже на початку червня 2022 року був у лавах ЗСУ. Григорій Кобів був старшим техніком роти понтонно-мостового батальйону в/ч А 3817. Саме він оглядав, готував та ремонтував техніку для виконання бойових завдань», - розповіли у Самбірській міській раді.

Так, під час одного з бойових виїздів Герой загинув: потрапивши під ворожий артилерійський обстріл, Григорій отримав важке поранення несумісне із життям.

«Батьки Героя померли раніше за нього. Двоє дітей втратили люблячого батька, який завжди допомагав не лише порадами, а й конкретними справами. Вдовою залишилася дружина захисника», - зазначили у міськраді.

З Героєм попрощались у церкві святителя Павла Конюшкевича. Під час пішої ходи до міського кладовища, біля в/чА3817 священнослужителі міста зачитали Євангеліє, а особовий склад віддав шану Григорію Кобіву. Поховали захисника з усіма військовими почестями на Меморіалі Героям України.

Нагадаємо, на війні загинув захисник зі Львівщини 54-річний Петро Курпіта.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності