• Головна
  • Новини Львівщини
  • Дві повітряні тривоги та евакуація до Львова херсонців: Максим Козицький розповів про головні події за добу

Дві повітряні тривоги та евакуація до Львова херсонців: Максим Козицький розповів про головні події за добу

Дві повітряні тривоги та евакуація до Львова херсонців: Максим Козицький розповів про головні події за добу

На Золочівщині у селищі Підкамінь в межах процесу декомунізації демонтували пам’ятник радянській армії

Двічі за добу сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області: 8 червня о 19:59 та 9 червня о 1:41. У першому випадку була загроза удару з літаків ракетами «Калібр» з території Чорного моря. У другому – ракетна небезпека з літаків стратегічної авіації зі східного напрямку, а також загроза удару безпілотниками. В обох випадках загроза не справдилась.

Про це на своїй сторінці написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

На Львівщину продовжують прибувати люди, які змушені були покинути свої домівки через підрив Каховської ГЕС. Прибувають невеликими групами. Їдуть своїм транспортом або рейсовими потягами з пересадками.

«Якщо ви прибули на Львівщину і потребуєте прихистку, їжі, одягу чи іншої допомоги, телефонуйте на Гарячу лінію Львівської області: 112», - йдеться у повідомленні.

На Золочівщині у селищі Підкамінь в межах процесу декомунізації демонтували пам’ятник радянській армії. Також у селі Ниви Буської громади очистили зупинку від мозаїки «будьонівцям».

На Європейських іграх у Польщі в складі збірної України змагатимуться 18 представників Львівщини. Вони стартують через 2 тижні.

У Дрогобичі за сприяння Міжнародної організації з міграції (МОМ) спорудять багатоквартирний будинок для ВПО та вразливих категорій населення. Під будівництво розглядають дві земельні ділянки. Наразі запланували робочі зустрічі та підписання Меморандуму про співпрацю між містом і МОМ.

Вихованка Городоцької ДЮСШ Олеся Зворська здобула найвищу нагороду чемпіонату України з шахів серед дівчат у віковій категорії до 10 років.

Учениця Червоноградської ДЮСШ № 1 Аліна Лістунова стала переможницею чемпіонату України з легкої атлетики серед молоді. Вона виконала норматив майстра спорту України та здобула пропуск на участь у молодіжному чемпіонаті Європи, що відбудеться у липні в Фінляндії.

Студенти-бакалаври та магістри можуть подати ідеї своїх проєктів на конкурс стартапів Lviv Startup Fest. Його організовує Управління з питань цифрового розвитку Львівської ОВА спільно з Ihub Science Park Lviv University за підтримки Українського фонду стартапів.

Для представників органів державної влади та місцевого самоврядування Львівщини провели «Школу закупівельника». Програма передбачена для тих, хто нещодавно став або має намір стати уповноваженою особою і займатись закупівлями професійно.

На Яворівщині коштом місцевого бюджету придбали для учнів Шклівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Мар’яна Корчака, Бердихівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Добростанського ЗЗСО І-ІІ ступенів, Кам’янобрідського ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Петра Андрусіва 31 комп'ютер та 8 ноутбуків.

50 представників громад області, які відповідальні за стратегічну екологічну оцінку, ознайомились з функціоналом Реєстру СЕО.

Під час шкільного ярмарку у Жовтанецькій громаді вдалось зібрати понад 150 тисяч гривень для ЗСУ. Ці кошти скерують на придбання автомобілів для воїнів із громади.

На благодійному ярмарку у Миколаївському ліцеї вторгували понад 35 тисяч гривень на купівлю позашляховиків для наших військових.

Юні актори лялькового театру та колектив міської бібліотеки для дітей з Борислава передали 11 тисяч гривень на закупівлю дрона для наших оборонців. Кошти збирали під час виступів у школах та садочках, а також під час ярмарку.

Нагадаємо, сім’ї полеглих Героїв закликають власників ресторанів та барів призупиняти трансляцію пісень у день похорону воїнів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності