18 спортсменів зі Львівщини змагатимуться на Європейських іграх: перелік

18 спортсменів зі Львівщини змагатимуться на Європейських іграх: перелік

За нагороди на Європейських іграх спортсмени отримають від управління молоді та спорту грошові нагороди

Вже через два тижні у Кракові стартують Європейські ігри — масштабні мультиспортивні змагання, що відбуваються раз на 4 роки. За нагороди поборються і представники Львівщини.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА.

Загалом у складі збірної України буде 18 представників Львівщини.

«Найбільше представництво Львівщина матиме у кульовій стрільбі — тут змагатимуться наші Святослав Гудзий, Павло Коростильов, Юлія Коростильова та Анастасія Німець. Троє представників Львівщини є у збірній з веслування на байдарках і каное — це Віталій Вергелес, Олександр Зайцев та Валерія Терета. А також у збірній з фехтування — Даниїл Гойда, Ростислав Герцик та Юнес Клод», – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Також поборються за нагороди Європейських ігор каратистки Катерина Крива та Галина Мельник. У легкій атлетиці нашу область представить Роман Ростикус та Владислав Лавський як запасний. 

Крім того, Львівщина має по одному представнику у триатлоні — це Софія Прийма, брейкінгу — Олександр Гатин-Лозинський, і в сучасному п’ятиборстві — Юрій Ковальчук та стендовій стрільбі — Олена Охотська.

До слова, у деяких видах спорту, зокрема у сучасному п’ятиборстві, на Європейських іграх будуть розігруватись прямі ліцензії на Олімпійські ігри. Відтак ці змагання є дуже відповідальними для спортсменів.

Водночас за нагороди на Європейських іграх спортсмени отримають від управління молоді та спорту ЛОВА грошові нагороди:

  • за перше місце – 80 тисяч гривень;
  • за друге – 60 тисяч гривень;
  • за третє – 40 тисяч гривень.

«Додатково премії виплачуватимуть і тренерам у розмірі 50% від суми, яка передбачена для спортсмена», – сказав Роман Хім’як.

Нагадаємо, перший українець у професійному сумо Сергій Соколовський виступатиме у другому за рангом дивізіоні.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності