На Львівщині вперше стартував чемпіонат України з вітрильного спорту

На Львівщині вперше стартував чемпіонат України з вітрильного спорту

У чемпіонаті змагатимуться близько 70 учасників з різних областей України

На Львівщині вперше в історії відбудеться Чемпіонат України з вітрильного спорту. Стартували змагання у четвер, 1 червня, й триватимуть упродовж п’яти днів.

Про це повідомляє LVIV.MEDIA.

Змагання проходять на найбільшій водоймі Львівщини – «Озеро Сірка», що в селі Залужжя, Яворівського району. Загалом у чемпіонаті змагатимуться близько 70 учасників з різних областей України та різних вікових категоріях.

«Раніше змагання проводились в Одесі, Херсонській області, Очакові, Бердянську. Там зараз нічого не може відбуватись. Натомість у нас є хороше плесо, хороша роза вітрів. Сама організація зайняла 2 тижні, знайшли меценатів, і що важливо, партнерами стали також й релоковані бізнеси. Об’єднавшись ми зробили перший такий проєкт на Львівщині», - сказав у коментарі LVIV.MEDIA керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Місце проведення обрали за кількома критеріями:

  • по-перше, озеро Сірка є найбільшим на теренах області;
  • по-друге, ландшафт місцевості сприятиме проведенню змагань, оскільки поблизу немає лісів, які можуть стримувати вітер, необхідний для суден. 

«Кожен проєкт повинен мати продовження. Зокрема, ми розглядаємо відкрити на цій, або ж іншій локації розвивати школу вітрильного спорту, де могли б збиратись діти, де можна було б проводити змагання. Якщо ця локація підійде учасникам змагань, то тут буде проводитись чемпіонат України з вітрильного спорту», - додав Роман Хім’як.

Нагадаємо, львів’яни вибороли медалі Кубка світу з веслування на байдарках і каное у Познані (Польща).

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності