Дитина потрапила в лікарню з низькою вагою: на Львівщині покарали матір малюка

Дитина потрапила в лікарню з низькою вагою: на Львівщині покарали матір малюка
Фото: Freepik

Суд призначив два роки ув’язнення

Жителька села Сопошин, що на Львівщині, не доглядала за своєю дитиною, через що у неповні п'ять місяців хлопчик потрапив у реанімацію з критично низькою вагою.

Про це пише zaxid.net.

Хлопчик, який народився 12 серпня 2022 року, мав низку захворювань: неонатальний сепсис, некротизуючий ентероколіт, вроджену пневмонію, інвазивний кандидоз, вроджену ваду серця, тяжкий дефіцит маси тіла, кахексію. Саме тому потребував догляду.

Однак, мати зловживала алкоголем та не доглядала за дитиною. У віці 4 місяців та 20 днів потрапив у реанімацію з критично низькою масою тіла – 2700 г. При поступленні у лікарню дитина була брудна, холодна, з вираженою мацерацією на тілі (процес набухання епідермісу при тривалому контакті з рідиною).

У суді матір суді визнала свою провину та розповіла, що під час вагітності не була на обліку, оскільки не знала про свою вагітність до дня пологів. У серпні 2022 року у неї болів живіт, вона викликала «швидку» та 12 серпня народила хлопчика.

За її словами, після виписки з пологового стала на облік до педіатра та хірурга. Жінка не розуміє, чому у неї забрали сина, та заявляє, що годувала його кожні три години, однак не заперечує, що часто вживала алкоголь. У суді жінка заявила, що проходить курс лікування та уже не вживає алкоголю.

Суд визнав жінку винною у злісному невиконанні обов’язків по догляду за дитиною та призначив їй два роки ув’язнення, але звільнив від відбування покарання з дворічним іспитовим терміном.

Нагадаємо, протягом 2022 року українські суди винесли 272 вироки за колабораціонізм. Жодного звинувачуваного не виправдали.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності