На Львівщині суд звільнив від покарання прикордонника, який скоїв смертельну ДТП

На Львівщині суд звільнив від покарання прикордонника, який скоїв смертельну ДТП
Фото: Freepik

Йому призначили дворічний іспитовий термін

Військового Держприкордонслужби з Львівської області звільнили від покарання. Чоловік скоїв летальну ДТП без водійського посвідчення.

Про це повідомляє zaxid.net.

У вироку суду йдеться, що автопригода сталась 5 червня 2022 року на дорозі між населеними пунктами Мігово та Княжпіль Добромильської міської територіальної громади. Чоловік був за кермом ВАЗ, але не впорався із керуванням, злетів у кювет, унаслідок чого авто перекинулось. Внаслідок цього пасажир ВАЗу помер від отриманих ушкоджень.

Водій ВАЗу був без водійського посвідчення на момент аварії, права він отримав у вересні 2022 року.

Як зазначається, свою провину чоловік визнав та вважає, що причиною ДТП стала дорога, яка покрита щебенем, а він це не врахував.

Адвокати підозрюваного просили суд не позбавляти його права керування транспортними засобами, оскільки він є військовослужбовцем ДПСУ і посвідчення водія йому потрібне для доїзду на роботу та для потреб його сім’ї. Родичка загиблого подала заяву, у які вказала, що не має до водія претензій, та просила суд його суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним у вчинені ДТП та ув'язнив його на п'ять років з дворічним позбавленням водійських прав, але звільнили від відбування основного покарання з дворічним іспитовим терміном. На вирок ще може бути подана апеляція.

Нагадаємо, суд звільнив довічно ув’язненого чоловіка, звинуваченого у замаху на директора «Шувару».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності