У День Героїв на Львівщині попрощалися із загиблим захисником

У День Героїв на Львівщині попрощалися із загиблим захисником

В День Героїв 23 травня воїна-Героя, лейтенанта Січеславської десантно-штурмової бригади, командира танкового взводу, уличненця Андрія Филяка незліченне людське море провело в останню дорогу

Андрій Филяк з Уличного сьогодні навіки попрощався з родиною, друзями, рідним селом та бойовими побратимами.

Про це пишуть на сторінці Трускавецької міської ради.

В День Героїв 23 травня воїна-Героя, лейтенанта Січеславської десантно-штурмової бригади, командира танкового взводу, уличненця Андрія Филяка незліченне людське море провело в останню дорогу, йдеться у повідомленні.

Чин похорону очолили священники з Уличного, Доброгостова та інших населених пунктів.

«Пригадуючи життєву дорогу Андрія Филяка, отець Петро Сливка, настоятель церкви святої Параскевії в Уличному, розповів як малий Андрійко ходив від батьківської хати до школи та до церкви, як зростав та мужнів, як привів у дім молоду дружину, як став опорою мами після смерті батька, як любив рідну землю та свій народ. Він ніколи не відмовляв у потребі, допомагав іншим, а тепер все село прийшло оплакати його та провести до місця вічного спочинку, підтримати в горі маму Оксану, дружину Галину, синочка Захарчика та донечку Соломійку. Чисельна уличненська громада, люди з Доброгостова, Трускавця, Стебника, Дрогобича сумно йшли за труною, котру за сільським звичаєм на цвинтар не везуть, а несуть», - пишуть у Трускавецькій міській раді.

В Уличному від початку повномасштабної війни це вже друга важка втрата, причому друга в цьому році.

«Не встигли в селі оговтатися від загибелі Ореста Кінаша, як доводиться ховати молодого (32 роки), сповненого життєвих сил, енергії, планів та надій Андрія Филяка. Тому з кожної хати поспішали на похорон, щоб таким чином висловити свою вдячність Воїну за його жертву, за його любов до Вітчизни та рідного села, за його посвяту для всіх нас. Андрій Филяк, подібно як сотні та тисячі новітніх Українських Героїв, віддав своє життя за ближніх своїх, тобто за нас з вами. За це йому подяка, шана і вічна пам`ять. А рідним, які втратили найдорожчу людину – сина, чоловіка, тата – наші щирі співчуття… Спочивай з миром, Герою Андрію! Нехай пухом та пером тобі буде рідна уличненська земля! Ти навіки залишишся в людській пам`яті», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Львові родинам загиблих захисників вручили ордени «Хрест Героя». У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла вшанували пам'ять військовослужбовців 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, які загинули за Україну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності