Львівського «злодія в законі «Нєдєлю» можуть засудити до довічного ув’язнення

Львівського «злодія в законі  «Нєдєлю» можуть засудити до довічного ув’язнення

50-річний уродженець Львівської області обвинувачується у вбивстві

Поліція скерувала в суд обвинувальний акт стосовно львівського кримінального авторитета Андрія Недзельського (відомого як «Нєдєля» або «Андрій Львівський»), якого звинувачують у вбивстві свого бізнес-партнера.

Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними слідства, у 2009 році Недзельський спільно з іншими особами вбив свого друга та партнера по бізнесу. На той час «Андрій Львівський» прагнув отримати найвищий статус у злочинній ієрархії - «вор в законі», а його товариш через конфлікт збирався ініціювати так звану «сходку» та поскаржитися на нього лідерам кримінального світу.

За кілька років після вбивства, у жовтні 2012 року, «Андрія Львівського» «коронували» і надали статус «вора в законі». З того часу обвинувачений почав контролювати діяльність злочинних груп, «тіньові» схеми реального сектору економіки та відповідав за кримінальний «общак».

У 2020 році для уникнення кримінальної відповідальності чоловік залишив Україну та, використовуючи підробні документи, переховувався за кордоном. Наразі місце перебування «Андрія Львівського» встановлюється.

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції спільно з Офісом Генерального прокурора завершили досудове розслідування стосовно «вора в законі» та скерували обвинувальний акт на розгляд Голосіївського районного суду м. Києва.

«Вору в законі» може загрожувати позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, на Львівщині оштрафували маму школяра, який неодноразово займався булінгом стосовно онкохворої однокласниці. Жінку оштрафували на 850 гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності