Атака дронів та конкурс стартапів: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає

Атака дронів та конкурс стартапів: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає

Цього тижня у Львові зібрались експерти з питань захисту культурних цінностей, представники українських органів безпеки, судової влади, музеїв та культурних установ, щоб обговорити, як вберегти культурну спадщину від окупантів

19 травня у проміжку між 3:00 та 5:00 Львівщину атакували ворожі бойові дрони. Воїни ПвК «Захід» знищили над нашою областю 5 «шахедів». Ще один ліквідували над іншою областю на заході України. На Львівщині обійшлося без постраждалих та руйнувань.

Про це на своїй сторінці написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький

У Львівській ОВА провели чергове обговорення з представниками громадських організацій та благодійних фондів щодо перетину кордону. Участь взяли представники Національної поліції, Служби безпеки України та Державної прикордонної служби.

Максим Козицький провів нараду з представниками структурних підрозділів Львівської ОВА та керівниками громад нашої області. Ключове з обговорення – оздоровлення дітей та створення таких умов, щоб всі школярі з вересня могли навчатися очно.

Цього тижня у Львові зібрались експерти з питань захисту культурних цінностей, представники українських органів безпеки, судової влади, музеїв та культурних установ, щоб обговорити, як вберегти культурну спадщину від окупантів.

Нові онлайн-сервіси оприлюднили на Аналітичному порталі Львівщини – моніторинг стану реалізації обласних цільових програм та автобусних пасажирських перевезень області.

Максим Козицький взяв участь в урочистому прийомі Надзвичайного і Повноважного Посла Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Дами Мелінди Сіммонс. Це перша офіційна подія львівського офісу посольства.

9 команд, до яких увійшли учні та студенти з різних громад Львівщини, перемогли в обласному конкурсі стартапів. Серед проєктів та бізнес-ідей, які втілять, – smart-очисник водойм, розумні тростини для людей з інвалідністю, робот-помічник, виведення штаму бактерій для ефективного розщеплення пластику.

На Львівщині демонтували ще вісім об’єктів радянської пропаганди – у Червонограді, а також на території Бісковицької, Шегинівської та Жидачівської громад. Повністю очистити нашу область від маркерів радянського минулого плануємо до кінця року.

1 червня польська залізнична компанія SKPL планує запустити потяг, який буде сполучати Варшаву та Раву-Руську з пересадкою на Львів. Це сполучення дозволить пасажирам з української та польської сторін зручно добиратися та розвантажить автомобільні пункти пропуску. Нагадаю, залізничний пункт пропуску у Раві-Руській не працював понад 20 років.

Нагадаємо, про головне на Львівщині за добу можна прочитати тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності