Багнети та кинджали на 80 тис. грн: Львівська митниця передала музеям старовинну зброю

Багнети та кинджали на 80 тис. грн: Львівська митниця передала музеям старовинну зброю

Вилучена зброя датована кінцем XIX та початком XX століть

У Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця» та Львівський історичний музей передали вилучену на митних постах старовинну холодну зброю.

Про це повідомили на сторінці Львівської митниці у Facebook.

Зокрема, йдеться про двадцять одиниць холодної зброї:

  • багнети;
  • кинджали;
  • шпаги;
  • шаблю-катану;
  • офіцерський кортик.

Зазначається, що вилучена зброя походить з Ірану, Японії, Німеччини, Австрії, Чилі, датована кінцем XIX та початком XX століть. Загальна вартість колекції – майже 80 тисяч гривень.

«Вважаємо за честь співпрацювати з українськими музеями і поповнювати їх колекції. Адже представлені зразки – це не тільки артефакти для вивчення історії і культури. Це й свідчення того, що митниця працює, аби історично-культурні цінності залишалися в Україні. Сподіваюся, ці знахідки допоможуть українцям краще розуміти військове минуле світу заради мирного майбутнього», – сказав в. о. начальника Львівської митниці Андрій Кузнік.

Нагадаємо, у США митниця затримала посилку з РФ, в якій було 3 скіфських мечі, та сокира які були викрадені з України. Загалом, в США було затримано близько 20 вантажів з території Росії та тимчасово окупованих українських територій, що містили археологічні предмети. Предмети вже офіційно передали Україні.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності