У Трускавці створили проєкт з безкоштовними спортивними тренуваннями: як та коли долучитись

У Трускавці створили проєкт з безкоштовними спортивними тренуваннями: як та коли долучитись

Проєкт «Активні парки – локації здорової України» запланований до кінця року

У Трускавці кожен охочий може долучитись до безкоштовних спортивних тренувань. Ця програма діє у рамках проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Про це повідомили у Трускавецькій міській раді.

Так, проєкт передбачає організацію та залучення до оздоровчої рухової активності усіх категорій громадян, у тому числі осіб з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб. Він фінансується за кошти держави.

В рамках проєкту у Трускавці проходять спортивні заняття на свіжому повітрі на кількох локаціях міста:

  • баскетбольний майданчик біля бювету;
  • спортивні тренажери по дорозі до джерела «Юзя»;
  • майданчик зі штучним покриттям НВК «СЗШ №2-гімназія».

«Проводять їх досвідчені молоді тренери Олександр (професійний Юмейхо терапевт, веде японську оздоровчу гімнастику) та Олег (фізичний терапевт, реабілітолог, професійний тренер, спеціалізується на силових навантаженнях та ігрових заняттях). Вже чимало активних мешканців нашого міста приєднались до цих занять і відчули позитивний результат для здоров’я. Фізичні навантаження під наглядом профі та цілюще трускавецьке повітря неодмінно посприяють, покращенню загального стану організму та гарному настрою на весь день. Тож приєднуйтесь вже сьогодні», - йдеться у повідомленні.

Відтак з понеділка до суботи на центральному майданчику в парку з 7:00 проходить ранкова гімнастика, яка триває одну годину.

Зазначається, що вік та фізична форма учасників значення не мають, адже заняття підібрані так, щоб вони підходили усім віковим категоріям.

Натомість тренажерний майданчик «Активні парки» (по дорозі на «Юзю») є локацією для безпечних силових навантажень. Тут заняття проходять у вівторок та четвер о 18:00.

Тоді як активні ігрові заняття відбуваються на майданчику зі штучним покриттям НВК «СЗШ №2-гімназія» у середу та суботу з 15:00.

«Ці тренування дещо довші в часі та тривають до чотирьох годин. Включають футбол, бадмінтон, фрізбі, баскетбол та інші види спорту», - кажуть у міськраді.

Там додали, що проєкт «Активні парки – локації здорової України» запланований до кінця року. Водночас за оновленнями у програмі тренувань можна слідкувати на офіційних сторінках у Facebook та Instagram.

Нагадаємо, дослідження показують, що тренування з іншою людиною можуть поширюватися на ваш мозок. Доведено, що наявність друга по тренуваннях допомагає підвищити вашу мотивацію. Для літніх людей потенційні переваги ще більш виражені.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності