Пам’яті жертв, закатованих в Ізюмі: у Дрогобичі закладуть новий парк

Пам’яті жертв, закатованих в Ізюмі: у Дрогобичі закладуть новий парк

Саджанці дерев привезуть із Харківщини

У Дрогобичі закладуть парк, присвячений пам’яті жертв, закатованих російськими окупантами в місті-побратимі Ізюм. Пам’ятні дерева планують висадити до Дня Героїв.

Про це повідомила Дрогобицька міська рада.

З квітня 2022 року місто Ізюм було окуповане і перебувало під ворожою окупацією до вересня. Весь цей час тривали жорстокі розправи ворога над українським населенням. Після звільнення міста, в лісах Ізюму знайшли масові захоронення. В братських могилах виявили тіла сотень людей, більшість з яких – цивільні мешканці, серед яких й діти.

Влітку 2023 року Дрогобич та Ізюм підписали договір про партнерство. Після звільнення Ізюму з ворожої окупації, Дрогобич продовжив підтримувати місто-побратим, неодноразово скеровуючи туди конвої з гуманітарною підтримкою.

До дня Героїв, який відзначатимемо 23 травня, у Дрогобичі планують закласти новий парк. Цей парк стане місцем пам’яті та пошанування всіх невинно убієнних та закатованих жертв російського терору, виявлених в Ізюмі.

До Дрогобича прибуде офіційна делегація з Харківщини, яка привезе з собою саджанці дерев. Локацію та час висадки буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, на площі Галицькій у Львові на честь Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла, який загинув під Бахмутом, відкрили фонтан. Дмитро Коцюбайло був першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України — найвищу державну нагороду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності