День Європи та безготівкова оплата за проїзд: Максим Козицький розповів про тиждень, який минає

День Європи та безготівкова оплата за проїзд: Максим Козицький розповів про тиждень, який минає

Близько 16 тисяч одиниць конфіскованих товарів за пів року Львівська область передала Збройним силам України та органам, які забезпечують функціонування держави в умовах війни

У вівторок, 9 травня, Україна вперше відзначила День Європи разом зі всім європейським континентом.

Про це у своєму щотижневому підсумку написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький

В усіх областях України з‘являться Координаційні центри підтримки цивільного населення. Відповідну постанову прийняв уряд. У Львівській області вже працюють такі центри і юридичну, психологічну, гуманітарну та іншу допомогу у них надали понад 42 тисячам людей.

До кінця червня у всіх приміських та міжміських автобусах Львівщини запрацює система безготівкової оплати за проїзд. Наша область першою в Україні запроваджує електронний квиток у приміських та міжміських автобусних маршрутах. Оплатити за проїзд можна буде за допомогою валідаторів. Їх уже тестують на деяких маршрутах.

Близько 16 тисяч одиниць конфіскованих товарів за пів року Львівська область передала Збройним силам України та органам, які забезпечують функціонування держави в умовах війни. Львівській ОВА вдалося це зробити у співпраці з органами державної виконавчої служби завдяки законодавчим змінам.

Нашим оборонцям на різних напрямках зі Львівщини цього тижня передали 100 бойових дронів. Ще сотня уже виконує завдання на передовій. Ескадрильї бойових безпілотників в межах проєкту «Вій» відправляє на фронт благодійний фонд мого батька Зіновія Козицького. До кінця літа фонд доправить нашим оборонцям 1000 дронів. У це інвестують 1 мільйон доларів.

Наші захисники та захисниці, які брали участь у російсько-українській війні та мають статус особи з інвалідністю внаслідок війни, можуть отримати з обласного бюджету матеріальну допомогу на покращення фізичного та ментального здоров’я.

Львівська ОВА працює над планом заходів, щоб реалізувати Концепцію підтримки Захисників та Захисниць у нашій області. Концепція базується на двох принципах: суспільство для ветерана і ветеран для суспільства.

Нейрохірург та письменник зі світовим іменем Генрі Марш ініціює створення на Львівщині паліативних бригад, які працюватимуть за британськими стандартами. Їх забезпечать всім необхідним для надання допомоги. Це дозволить підсилити роботу тих паліативних бригад, які вже є в нашій області.

«Школа учасника закупівель» – новий проєкт для представників бізнесу від фахівців Львівської ОВА. Підприємці зможуть здобути як теоретичні, так і практичні знання. Наприклад, як підбирати тендери для участі, яка конкуренція на ринку державних закупівель чи як готувати тендерну пропозицію.

Близько 600 дітей зі 16 закладів освіти Славської громади, віком від 7 до 12 років, мали нагоду проявити себе під час тестування перед зірками футболу та футбольними функціонерами. Ті, кому це вдалося найкраще, зможуть безкоштовно навчатись у футбольній школі Славської громади.

Сайт Львівської ОВА став проривом року за доступністю. Такий результат показав моніторинг Міністерства цифрової трансформації України та Програми розвитку ООН в Україні

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності